Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Scene | 10/10/14

Sort/Hvid

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Grænseløs tænkning ingen hindring. Sort/Hvid har en lang og god tradition for at brede sig. Både fysisk og med hensyn til genrer og repertoire. Teatret er i princippet åbent for talenter, eksperimenter og trodsige projekter.

Sort/Hvid hed tidligere CaféTeatret.

Læs også: Kendt københavnsk scene skifter navn

Historien bag
I begyndelsen af 1960'erne slog en lille gruppe teaternomader rod i en nedlagt butik i Skindergade. Lige siden har stedets ildsjæle sat en ære i at holde dørene åbne for nye ideer. Stilen er nærværende, og ofte er opsætningerne indspark i en aktuel samfundsdebat.

Teatrets tre scener
Teatret har tre scener - caféscenen, kælderscenen og 1. sals-scenen - der i princippet er åbne for talenter, eksperimenter og trodsige projekter af enhver slags.

De to teatersale, Kælderscene og 1. sal-scene lægger gulv og vægge til udenlandske gæstespil, egenproduktioner af ny dansk og udenlandsk dramatik, samt co-produktioner med ligesindede udefra. KafCafeen serverer blandt andet impro, fortællinger, debat, cabaret og musik.

Alt sammen (til tider) på trods af økonomi, arbejdsbetingelser, sund fornuft - og gerne på trods af hvad publikum tror, de vil have.

Scene 1 (også kaldet 1. sal scene) ligger på samme etage som KafCafeen. Op ad cafétrappen, til højre forbi baren og til højre igen ind i et lille lokale, der ville få publikum med finere fornemmelser til at løbe skrigende bort. Der er lidt for mange søjler, temperaturen er tropeagtig efter en halv time, og loftet består af sortmalede uhøvlede planker, der hænger lidt for lavt. Rejs dig det forkerte sted og få en splint i hovedbunden. Spooky...

Der hører restaurant til
I stueetagen til venstre for indgangen til teatret finder du Spisebilletten, som hører til Sort/Hvid. Her timer man gerne måltiderne til teatrets rytme, så publikum kan nyde forestillingerne med fyldte maver.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.