Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Riddersalen - Jytte Abildstrøms Teater

  • Riddersalen - Jytte Abildstrøms teater på Frederiksberg. Foto: Liselotte SabroeRiddersalen - Jytte Abildstrøms teater på Frederiksberg. Foto: Liselotte Sabroe
Teatret er for alle, der kan lide alvorlig sjov. Dukker, musik og scenografi er de aktive medspillere i de fleste forestillinger. Teatret turnerer desuden med 8-10 forestillinger om året. Riddersalen har igennem mange år været brugt til morskabsteater.

(NB. Klik på "Begivenheder" i faneblandene ovenfor og se hvad der spiller på Riddersalen.)

Teater behandlet med fantasi, energi og humor. Ingen kunstige tilsætningsstoffer. Selvkontrolleret eventyrligt.

Jytte Abildstrøm startede allerede i midten af 1960'erne med at spille dukketeater hjemme i sin garage. Siden har målgruppen bredt sig til at omfatte alle, der kan lide alvorlig sjov. Dukker, musik og scenografi er stadig aktive medspillere i de fleste af de forestillinger, der gennem årene er blevet til i Riddersalen sammen med et vekslende kompagni af kreative ligesindede.

Siden 1970 har fru Jytte (ja, det har hun altså heddet inde i mit hoved, siden hun spillede forvirret mor med højt hår i Sonja fra Saxogade inde i fjernsynet) Abildstrøm haft base i det gamle forlystelsesetablissement Lorry, hvor hendes teater spiller tre-fire gange om året. Oftest børne- eller familieforestillinger, men også voksenforestillinger. Teatret turnerer desuden med otte-ti forestillinger om året.

Riddersalen var i begyndelsen af 1930'erne rammen om PH's revyer og revykomedier og i 1935 om Kjeld Abells succes Melodien Der blev Væk. Salen havde allerede før det en lang tradition som morskabsteater.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.