Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/01/13

Peer Gynt - off piste

Tidspunkt

Riddersalen - Jytte Abildstrøms Teater

Allégade 7-9
2000 Frederiksberg

Kontakt

38 87 18 19
 

Genre

Komedier & Lystspil

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

     

Henrik Ibsens klassiker har været under kærlig behandling. Tre danskere havner i en norsk fjeldhytte. Den ene har en tragisk kærlighedshistorie, og de to andre bakser med broget skiudstyret. De tre danskeres historier flettes sammen med fortællingen om Peer Gynt.

Peer Gynt handler om at leve halvt, at sætte sine egne behov foran andres, løgn og bedrag, og hvor svært det kan være at kæmpe mod sig selv.

Hvad: Peer Gynt - Off piste
Hvor: Riddersalen, Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg
Hvornår: 15. februar - 23. marts
Alder: Fra 15 år

Brugeromtale
Oprettet af: Riddersalen 15. jan 2013

Om eventyren, løgneren, levemanden og fantasten Peer Gynt - taget med et gran salt og en gang nysne i forrygende norske omgivelser!

I en bræddehytte i de norske fjelde havner 3 danskere midt i en overbookning. Den ene er fuld gang med at bearbejde en ulykkelig kærlighedshistorie. De to andre bakser med broget skiudstyr, manglende nødrationer og is i bindingerne.

I dette scenarie flettes deres historier sammen med fortællingen om Peer Gynt blandt brægende bjerggeder, sydende suppegryder, ponponbesatte nationaldragter til et hjertegribende akkompagnement af nordiske violiners klang!

Historien om Peer Gynt handler bl.a. om at leve halvt, at glemme de andre til fordel for sig selv – og om hvor svært det kan være at kæmpe mod netop sig selv.
Om at bøje af, gå udenom og være sig selv nok, i stedet for at have modet til at gå i kødet på virkeligheden. Om løgn og bedrag, virkelighedsflugt og om hvem man selv er i forhold til Ibsens Gynt.

Er vi i dag som Peer - os selv nok? Lever vi helt eller halvt? Går vi altid udenom i stedet for at sætte barren højt?

Der er tale om en fri fortolkning fuld af spas og legesyge! Alene dét, at forlægget er skrevet for små 45 medvirkende og Riddersalens udgave er med 3 medvirkende!

Kom og oplev spilleglæde, sammen med bl.a. en Reumertnomineret scenograf og en Awardvindende komponist og se holdet slipper kræfterne løs i en nyfortolkning af Ibsens klassiker fra 1867.

Medvirkende Rosa Sand Michelsen, Kristian Holm Joensen og Ole Håndsbæk Christensen
Manuskript Henrik Ibsen og Signe Birkbøll Iscenesættelse Mikala Bjarnov Lage
Komponist Harald Haugaard Scenograf Dorte Holbek Lysdesign Sonja Lea

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort