Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 16/10/12

På Tværs på Betty Nansen

Tidspunkt

Betty Nansen Teatret

Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C

Kontakt

33 21 14 90
 

 

  • Foto: Presse Foto: Presse
  • Foto: Presse Foto: Presse
  • Foto: Presse Foto: Presse
DRs populære rådgivningsportal Tværs fylder 40 år. I den forbindelse bliver udsendelsen forvandlet til en ungdomsforestilling over 14 dage på Betty Nansen Teatret. Forestillingen får premiere d. 21. oktober og fortæller om 15 unges erfaringer med at føle sig anderledes.

--------------------------------------

I PÅ TVÆRS møder vi blandt andet Daniel på 19 år, der har siddet i Vestre fængsel for et væbnet røveri, han begik, da han lige var fyldt 18 år. Det har haft livslange konsekvenser, fordi han blandt andet har måttet opgive sin drøm om at komme i militæret med en plettet straffeattest. Vi møder også Mathias på 18 år, der fortæller om at få en stor depression, have selvmordstanker og bruge cutting som et middel til at erstatte sin psykiske smerte med en fysisk. Og Lærke på 18 år, som er paranoid skizofren og må leve med at blive defineret ud fra sin sygdom.

Forestillingen er instrueret af Emil Aleksander Rostrup, og forhåbningen er, at de unges historier kan inspirere og skabe accept om det at være anderledes blandt andre unge. Instruktøren understreger, at selvom forestillingen markerer 40-års jubilæet for Tværs, er forestillingen ikke kun en hyldest til programmets tidligere populære vært Tine Bryld, men også til de mange mennesker, som hun har hjulpet igennem årene.

”Med forestillingen rykker vi programmet Tværs ind på teatret, og giver unge mulighed for at indgå i dialog og spejle sig i andre unges erfaringer og historier og derved forsøge at normalisere det at føle sig anderledes og på tværs”, siger C:NTACTs direktør Henrik Hartmann.

De 15 medvirkende har selv været med til at udvikle forestillingen, og der har været frit spil til at udtrykke sig på egne præmisser og fortælle historier gennem skuespil, poesi, sang og rap. Efter spilleperioden er det planen, at forestillingen drager rundt i landet som en del af C:NTACTs Taskforce, der turnerer og udvikler forestillinger på skoler og institutioner i hele Danmark.

Hvad: På Tværs som ungdomsforestilling

Hvor: Betty Nansen Teatret. Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C.

Hvornår: Søndag d. 21.oktober til søndag d. 4. november.

Hvordan: For spilletider og billetbestilling se C:NTACTs hjemmeside contact.dk.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort