Føj til favoritter Del Send
Scene | 12/02/13

Oplev »Jeg er Spartacus« på FÅR302

  • PR, AOK Foto: Ikke oplystPR, AOK Foto:
Forestillingen 'Jeg er Spartacus' genopliver dramaet om romerrigets værste og mest berygtede rebel i en ny, moderne fortolkning, der trækker tråde tilbage til historien om den berømte gladiators kamp for frihed.

Spartacus er en fortælling om oprøreren, som ikke kan finde fred. Det er historien om menneskets evige kamp for frihed. Om en mand, der uden at ville det, bliver en trussel mod den måde samfundet hang sammen på i det gamle Italien.

I dag er slaveri er et sjældent ord i et ligestillet Danmark. Men spørger man instruktøren rammer teamet ikke helt forbi mål. Forestillingen Jeg er Spartacus er en nutidig skildring om oprørernes kamp for frihed og om de fastlåste måder at indrette verden på. Parolen mere vil have mere dominerer det 21. århundrede, og frihed er ikke længere end selvfølge, hvis man spørger instruktøren, Frede Guldbranden, der ikke lægger skjul på, at stykket også er en kritik af kapitalismens dominans og manglen på alternative måder at indrette samfundet på.

Teatret har plads til 47 siddepladser. Og scenen er tilsvarende intim. De obligatoriske 80.000 statister, der danner rammerne om den klassiske fortælling om Spartacus, er byttet ud med en tre-mand stor rolleliste, der på skift er med til at fylde det lille teater, der mest af alt minder om en stor lejlighed. Det stiller naturligt krav til kreativiteten og scenografien; til alles held lyder ordet, at der er taget højde for det hele.

Hvad: Forestillingen Jeg er Spartacus
Hvor: Teater Får302
Hvornår: Præmiere 18. februar
Hvordan: Læs mere her