Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/02/13

Ny stor teaterfestival til København

  • Store Scene i Skuespilhusets København. Foto: Foto: Erik Refner/Scanpix 2012Store Scene i Skuespilhusets København. Foto: Foto: Erik Refner/Scanpix 2012
CPH: STAGE er Københavns nye, store teaterfestival, hvor 25 teatre og produktionsselskaber bidrager til at give kulturen et nøk opad.

København har en stor spillefilmsfestival, en dokumentarfilmsfestival, en kunstfestival, en operafestival og en jazz-festival. Men ingen teaterfestival. Før nu! Så er du interesseret i teater og scenekunst, kan du godt begynde at glæde dig. Teaterfestivalen CPH: STAGE bliver en årlig tilbagevendende begivenhed med det bedste fra dansk teater fra hele landet. Festivalen finder sted første gang 5.-16. juni i år.

Festivalen appellerer til det brede publikum. Formålet er at skabe interesse og dialog om dansk teater både nationalt og internationalt. Her samles hele teaterbranchen om at præstere det absolut bedste danske teater.

Læs også: CPH:STAGE

»Festivalen er en åben festival. Den består i et samarbejde, hvor teatre, kunstnere, producenter og anmeldere udvælger og præsenterer det allerbedste fra årets sæson. På den måde bliver CHP:STAGE én stor fejring af teatret, det bliver en begivenhed for hele København og et vindue for alle danske teatre nationalt såvel som internationalt. For publikum bliver CPH:STAGE en slags ”best of”. Og hvem vil ikke gerne have muligheden for at se det bedste af det bedste fra en hel teatersæson på kun to uger?«, forklarer bestyrelsesformand Mads Wille, der i samarbejde med teaterlederne fra blandt andet Husets Teater, CaféTeatret, GROB og Teater V har taget initiativ til festivalen.

Det er ikke tilfældigt, hvilke forestillinger publikum præsenteres for, når CPH:STAGE åbner dørene. Forestillingerne er nøje udvalgt af kunstnerne, teatrene og producenterne selv. Der er tale om produktioner, der regnes for at være blandt de bedste indehavende år. Creme de la creme fra de danske scener, som blandt andet tæller Det Kongelige Teater, Republique, Aveny-T, Østre Gasværk Teater, Betty Nansen Teatret og mange flere.

Hvad: CPH: STAGE
Hvor: Teatre i København
Hvornår: 5. - 16. juni
Hvordan: Billette frigives til foråret