Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 03/05/15

Nørrebro Teater

  • Nørrebro Teater Foto: leepix.dkNørrebro Teater Foto: leepix.dk
I september 2007 åbnede Nørrebros Teater med et renoveret morskabs-program og uden "s" i sin titel. Der er plads til hele 620 publikummer foran den populære scene i Ravnsborggade.

Nørrebro Teaters nyslåede chef, Mette Wolf, vil lave underholdningsteater på en bund af alvor. Hun drømmer om et teater med et rigtigt ensemble, men begynder nu i det små.

Teatrets historie
På Nørrebros Teater har repertoiret altid kunne nydes uden brugsanvisning og været præget af lystspil og komedier, moderne såvel som klassiske - til tider med en forestilling af de lidt mere alvorlige som afveksling. Teatret er desuden kendt for en række ambitiøse opsætninger af musicals.

Nørrebros Teater er først og fremmest et underholdningens teater. Henvendt til det brede publikum, som ikke lider af ustyrlig trang til at slynge om sig med teatervidenskabelige opremsninger og analyser allerede i foyeren.

Nørrebros Teater startede som en blanding af forlystelsessted og serveringsteater i 1880'erne. Lokalerne i Ravnsborggade fik hurtigt et stort stampublikum blandt kvarterets familier, der var helt med på idéen om at kombinere mad og drikke med selskabelighed og underholdning. I årene før århundredeskiftet fandt teatret sin niche: Farcer, revyer og komedier.

I 1955 gennemgik teatret sin første store ombygning og ændrede karakter fra folkeligt forlystelsessted til moderne storbyteater. Nørrebros Teater har gennem sit over hundredeårige liv været ude af en del repertoiremæssige sideveje, for eksempel Shakespeare, Ibsen og Kafka, men fandt tilbage til sit folkelige udgangspunkt fra begyndelsen 1880'erne, da de store musicals begyndte at sætte deres præg på byens teaterliv.

Nørrebro Teater har fået en ny scene, Frederiksbergscenen

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.