Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Mungo Park

  • Mungo Bar Foto: Mungo ParkMungo Bar Foto: Mungo Park
Mungo Park i Allerød har for alvor bidt sig fast som københavnerteatrets selvkørende og ensemblebårne fætter i provinsen.
Egnsteater i Frederiksborg Amt beliggende i en tidligere møbelforretning. Bygningen skulle egentlig have været revet ned i begyndelsen af 1980'erne, men da en gruppe lokale unge, der senere blev til Dr. Dante, fik lov at låne lokalerne til at spille teater i, overbeviste succesen myndighederne om, at huset skulle have lov til at blive liggende. Som teaterhus.

Fast ensemble
Mungo Park er Danmarks eneste repertoire-teater med et fast ensemble af unge skuespillere, der er fast tilknyttet teatret i to år. Det betyder, at de gode forestillinger bliver på programmet, så længe publikum interesserer sig for dem og eventuelle svipsere kan fjernes fra programmet tidligere.

Billetter i indgangen
Teatret satser meget på det unge publikum og har med en helt ny form for billetsalg lagt lokkemad ud til biografgængerne. Hver aften er en samling billetter reserveret til dørsalg, så man impulsivt kan tage en tur i teatret.

Faciliteter
Teatret blev 1999-2000 bygget om for 10 millioner kroner. Den gamle villa står intakt, men ombygningen betød, at skurvognstoiletterne blev erstattet af rigtige (og lækre) toiletter, og at sæderne blev betrukket. Foyerens trægulv er lavet i de skønneste 'brændeknude-ender', og baren sælger både drinks og øl fra egnens mikrobryggerier.

Direktører
Da Dante-folkene rykkede til Frederiksberg i 1992, overtog Lars Kaalund direktørstolen. Han blev i sommeren 1998 afløst af Peter Reichhardt. Reichhardt, der fratrådte i august 2005, hvor instruktøren Martin Lyngbo tog over.

Talentkuvøse
Teatret har fostret nogle af dansk film og teaters store navne som Mads Mikkelsen, Paprika Steen og Ulrich Thomsen. Måske sidder fremtidens stjerner og venter i kulissen på Mungo Park netop nu.

Det teaterproducerende kulturhus blev kåret til "Byens Bedste" af AOKs brugere lørdag i december 2007.

Læs vores reportage fra Mungo Park fra september 2011

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.