Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 11/10/17

Mens vi venter på Irakkommissionen

Tidspunkt

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

Kontakt

33696969
 

Genre

Skuespil

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Mens vi venter på Irakkommissionen

Brugeromtale
Oprettet af: Det Kongelige Teater 11. okt 2017

En satirisk udredning om hvordan to mænd og 100 løgne gjorde Danmark til en krigsførende nation.

I marts 2003 gik Danmark med i amerikanernes invasion af Irak. Der er blevet gjort ihærdige anstrengelser for at drukne det forløb, som ledte op til krigen. Men hvad der kastes i glemslens ocean, har det med at skylle op igen…

Kultursociolog Jørgen Andersen har henslæbt de sidste 25 år med arkiveringsopgaver i kældrene under Det Kongelige Arkiv – Danmarks Kollektive Erindring. Jørgen Andersen, populærvidenskabens enfant terrible, har nu valgt at rulle arkivmapperne op fra mørket og ud i dagens lys. Hyldemeter af løgne og bedrag vil blive gennemgået med undren og skarpsindighed af Jørgen Andersen – himself. En mand hvis usvigelige talent for at gøre komplekse problemstillinger tilgængelige for en bredere offentlighed har gjort ham til en legende i populærvidenskabelige cirkler.

Skuespiller Peter Larsen træder igen i karakter som Jørgen Andersen og leverer en humoristisk og satirisk teaterfortælling, der går ombord i de løgne, der førte til beslutningen om angrebskrigen mod Saddam Hussein. Det er et betændt stykke samtidshistorie, der kommer under kniven, men Jørgen Andersen vil med vanlig tæft vende åben-mund-og-polypper til forundring og latter.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort