Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 27/11/12

Må bror og søster gerne bolle?

Tidspunkt

Husets Teater

Halmtorvet 9
1700 København V

Åbningstider

Billetkontoret: man-fre 14.00-18.00

Kontakt

33 25 13 76
 

 

  • I den kvindelige hovedrolle i "Hele Vejen Hjem" ses Silja Eriksen Jensen, der blandt andet har spillet overfor Nikolaj Lie Kaas i spillefilmen "Dirch". Foto: Andreas Bergmann SteenI den kvindelige hovedrolle i "Hele Vejen Hjem" ses Silja Eriksen Jensen, der blandt andet har spillet overfor Nikolaj Lie Kaas i spillefilmen "Dirch". Foto: Andreas Bergmann Steen
Må bror og søster dele andet end børneværelset sammen? Ny forestilling på husets Teater går tæt på blodskam og spørger, om det kan være smukt.

Biblen forbyder det. Etisk Råd er i vildrede. Enhedslisten vil have det tilladt. Den nye teaterforestilling "Hele Vejen Hjem" handler om en bror og søster, der indlader sig med det store tabu om søskende må have lov til at gå i seng med hinanden. Temaet bliver med enkelthed præsenteret med bare to skuespillere på scenen.

Handlingen udspiller sig efter et dødsfald i familien, der rykker de to søskende Peter og Molle tættere på hinanden. Efter otte års adskillelse kommer Peter hjem efter en lang rejse, og Molle tager imod ventende. Modsat Peter har hun ikke været langt hjemmefra, for hun har de sidste mange år passet deres mor, der netop er død.

- Det har været udfordrende at skulle finde den seksuelle tone i et søskendeforhold. Men jeg blev overrasket, for det var tættere på end jeg egentlig troede. Det er et sært grænseland, for Molle og Peter er hinandens beskyttere, bedste venner og livline, men samtidig begærer de hinanden, og det er et sært uhyggeligt sted at være. Det er tabu, men det er der, og de kan ikke undertrykke det, siger den kvindelige hovedrolleindehaver, Silja Eriksen Jensen, i en pressemeddelelse.

Netop de modstridende følelser og udfordringen af opfattelsen af rigtigt og forkert er interessant at arbejde med, fortæller ophavsmanden til stykket.
- Det er spændende rent dramatisk, fordi der er så mange og modstridende følelser i gang på en gang. Sorg, liderlighed og behov for omsorg. Men også behov for en fælles historie, nogen at dele minderne med, siger manuskriptforfatter Thorkil Jacobsen til AOK.

I rollen som Peter ses skuespiller Christopher Poll, og opsætningen er instrueret af Jeremy Thomas-Poulsen.

Hvad: Teaterstykket "Hele Vejen Hjem"
Hvor: Husets Teater, Halmtorvet 9, 1700 København V
Hvornår: 28. november til 4. december.
Hvordan: Billetter koster 100 kroner og kan købes på Billetto.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register