Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/09/12

Love Never Dies

Tidspunkt

Det Ny Teater

Gammel Kongevej 29
1610 København V

Åbningstider

man 12.00-18.00
tir-tor 12.00-19.30
fre-lør 12.00-20.00
søn 12.00-15.00

Kontakt

33 25 50 75
 

 

 • Fantomets freakshow på Coney Island er som skabt til fantasifulde kostumer. Her er det kjolen til de siamesiske tvillinger, som skrædder Marie Louise Willemoes sætter nåle i. Det flotte skørt er syet af en indisk sari. Foto: Liselotte Sabroe

  Fantomets freakshow på Coney Island er som skabt til fantasifulde kostumer. Her er det kjolen til de siamesiske tvillinger, som skrædder Marie Louise Willemoes sætter nåle i. Det flotte skørt er syet af en indisk sari.

  Foto: Liselotte Sabroe
 • Anette Beyer, leder af frisør og sminke på Det NyTteater, i gang med én af de i alt 62 forskellige parykker, der skal laves til forestillingen. Foto: Liselotte Sabroe

  Anette Beyer, leder af frisør og sminke på Det NyTteater, i gang med én af de i alt 62 forskellige parykker, der skal laves til forestillingen.

  Foto: Liselotte Sabroe
 • Foto: Liselotte Sabroe Foto: Liselotte Sabroe
Helt ny scenografi og 188 nye, overdådige kostumer med tilhørende hatte og parykker skal gøre Det Ny Teaters opførelse af Andrew Lloyd Webbers »Love Never Dies« til en unik oplevelse.

...

Publikum sendes på en fantastisk rejse tilbage i tiden, nærmere bestemt til New York i 1907, når Det Ny Teater 24. oktober har premiere på Andrew Lloyd Webbers musical »Love Never Dies« – efterfølgeren til den legendariske »Phantom of the Opera«.

Store dele af handlingen foregår på Coney Island, der på den tid var New Yorks mest populære forlystelsespark – om dagen udflugtsmål for børnefamilier, om natten et mere mørkt og dystert sted. Her driver Fantomet et teater med freakshow med sære skabninger, bl.a. et par siamesiske tvillinger.

Da hans livs kærlighed, den smukke sangfugl Christine, kommer til New York med mand og søn for at synge i Oscar Hammersteins nye operahus, bortfører Fantomets hjælpere familien til Coney Island, og historien kan tage fart.

På Det Ny Teater arbejder skræddere, parykmagere, tømrere, snedkere og sceneteknikere lige nu på højtryk for at få den overdådige scenografi og de fantastiske kostumer, hatte og parykker færdige til premieren. Bl.a. skal scenerummet bygges op helt fra grunden med nyt gulv og en ny drejescene, fortæller teaterdirektør Niels-Bo Valbro.

»Love Never Dies« havde urpremiere i London og er siden blevet opført i Australien. Men Det Ny Teater har valgt at lade den britiske scenograf Paul Farnsworth skabe helt ny scenografi og nye kostumer til opførelsen i København.

»Udfordringen med denne opsætning har været at skabe et miljø, der vækker lidt genkendelse i forhold til »Phantom of the Opera«, selv om handlingen er flyttet i både tid og sted,« siger han. Det har krævet mange timers research at ramme den rette stemning fra Coney Island i 1907.

»Jeg har bl.a. set frygtelige billeder på internettet af de freaks, man viste i parken på den tid,« siger han. »Men det var også et fantastisk sted, meget orientalsk inspireret og bl.a. oplyst af 7.000 elpærer, hvilket var helt ekstraordinært på den tid. Men efter lukketid var der mørkt og spøgelsesagtigt. Jeg kan godt forstå, at Andrew Lloyd Webber har ladet sig inspireret af stedet.«

En stor del af scenografien og de i alt 188 fantastiske kostumer produceres af eksterne leverandører i ind- og udland. Men det hele styres fra teatret på Gammel Kongevej, og Paul Farnsworth har sammen med lederen af Det Ny Teaters skræddersal, Ingrid Koefoed, i flere uger rejst rundt og håndplukket de mange hundrede meter stof og blonder på markeder og hos grossister i England og Tyskland.

»Noget er originale antikke indiske stoffer, men der er også ting, der bare er lavet af plastic,« siger han.

»Jeg vil helst bruge materialer, der er så autentiske som muligt, for det hjælper skuespillerne i rollen. Men ind imellem må man også bare bruge sin fantasi. Vi prøver at skabe noget både flot, mystisk og spændende, som også rummer et stort element af overraskelse. Noget, der er lige så fantastisk som lysekronen i »Phantom of the Opera«,« siger han – selvfølgelig uden at ville røbe, hvad det så kunne være.

Hvad: Love Never Dies
Hvor: Det Ny Teater
Hvornår: 24. oktober til 14. april
Hvordan: Billetterne kan købes på billetnet.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register