Føj til favoritter Del Send
Scene | 23/04/09

Linda P: ’Min mor banker mig i jorden’

  • linda p Foto: Michael Bothagerlinda p Foto: Michael Bothager
Komikeren Linda P har ingen planer om at sætte farten ned på sin lynkarriere fra maler til kendt satire-ansigt på tv. Nu skal hun både give one woman stand up-show og spille over for Ulf Pilgaard i ‘Linda P på bjerget’ på Nørrebro Teater.
Hvis du tror, at Linda Ps karriere som skuespiller og grovmundet stand up-komiker allerede har toppet, kan du godt tro om igen. På under fire år er den 24-årige blondine gået fra at være bygningsmaler til at styre sine egne comedy-shows og dermed få lov til at sige ordet ‘fjabbe’ på op til flere danske tv-kanaler.

Lige for tiden viser DR2 fredag aften hendes seneste satireprogram ‘Skråplan’, hvor Linda P som sit tv-alter ego, Winnie fra Sydhavnen, viser indslag fra studiet med bedste-/værsteveninden Karina.

"Det er vildt at tænke på, at det er tre og et halvt år siden, jeg sidst har malet vinduer," siger Linda P og klør sig lidt under huen.

Populær hue

På trods af at kendte skuespillere som Thure Lindhardt, Ulf Pilgaard og Torben Zeller er mødt op til pressemøde for Nørrebro Teaters kommende sæson, er det primært Linda P’s sorte North Face-jakke, der bliver hevet i af pressekoordinatoren.

Linda med efternavnet Petersen er nu også godt repræsenteret på teaterprogrammet. Ud over sit eget ‘one woman’ stand up- show med titlen ‘Rommen er en tøjte’, kommer hun til at spille over for Ulf Pilgaard i omskrivningen af den holbergske teaterklassiker, der nu hedder ‘Linda P på bjerget’.

Det stykke tager udgangspunkt i en kvinde ved navn Linda, som pludselig går fra at være en malerlærling, der møder beruset op på job til at blive kendt fra tv.

"Jeg mødte virkelig tit op fuld, så der er meget af mig i stykket. Jeg kan også godt genkende det med, at succes kan ende med at fucke ens fortid op. Jeg er superglad for at have fået selvtillid, men jeg skal også huske at banke mig selv ned på jorden igen," siger Linda P.

Ellers gør Linda P’s mor det gerne for hende. Hver eneste søndag.

"Der har vi ‘mordag’. Min dejlige mor siger altid: ’husk nu at tale pænt til folk’ og sådan. Det løb løbsk for mig på et tidspunkt, hvor jeg bare ville på NASA og sådan, men til sidst finder du ud af, at dine venner er dem, du sætter pris på og ikke Hollywood-klicheerne i byen."

Single på Vesterbro

Også Linda P’s kæreste gennem ni år har holdt hende på jorden efter det hurtige karriereboost. Parret slog for nylig op, og Linda er flyttet til Vesterbro. Væk fra Sydhavnen – en socialt farverig bydel, som har givet hende mængder af stof til sine karakterer.

"Der er stadig meget af Sydhavnen i mig. Jeg kommer tit på besøg der og tænker ‘Jesus Kristus, kan det her passe?’ For eksempel er der en kvinde nede i kolonihaven, som er en meter høj og nu har tre store ar i panden, fordi hun faldt i søvn hen over havegrillen," griner den 24-årige komiker.

Men er du ikke bekymret for, at folk ender med at blive trætte af at se dig spille den samme type roller?

"Jo, derfor har jeg forsøgt at gøre nogle af figurerne anderledes i for eksempel ‘Skråplan’. Du skal være tro mod det, du laver, men samtidig er det også vigtigt at vise, at du kan noget andet. Som min morfar sagde til mig: ‘nu har jeg hørt, at du har en fjabbe. Må jeg ikke godt snart høre, at du har noget andet – en hjerne for eksempel."