Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/11/13

Juleteater for hele familien

  • Foto: PR Natascha Thiara Rydvald Foto: PR Natascha Thiara Rydvald
Der er traditionen tro mange juleklassikere på teaterplakaterne i denne tid.

Tidspunkt:

Onsdag 20. nov. 2013, kl 18:00
Se alle datoer

Folketeatret

Nørregade 39
1165 København K

Vejen går til Nøddebo

Foto: PR

Det er 125 år siden, Nøddebo Præstegård spillede på Folketeatret første gang. Og mon ikke juleklassikeren om Nicolaj og hans to brødre, som tager til Nøddebo for at fejre jul, har mange år for sig. På præstegården besøger brødrene Pastor Blicher og hans to døtre, som den unge, blåøjede Nicolaj forelsker sig i.

Nisserne på præstegården hjælper med at sætte skub i handling, og Nicolaj sætter et uvant liv i præstegården. Sammen tilbringer de en fantastisk juleaften. Nøddebo præstegård er en forestilling for hele familien.

Er man stor Nøddebo-fan, er det værd at vide, at en billet til forestillingen også giver adgang til Teatermuseet i Hofteatret, hvor man frem til 15. januar 2014 kan opleve en særudstilling om Nøddebo Præstegård.

Hvad: Nøddebo Præstegård
Hvor: Folketeatret
Hvornår: 20. november - 23. december
Hvordan: www.folketeatret.dk

Tidspunkt:

Torsdag 21. nov. 2013, kl 19:30
Se alle datoer

Skuespilhuset (Store Prøvesal)

Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

Hamlet kaster skygger

Foto: 	 Natascha Thiara Rydvald

Familien Ekdahl er lykkelige teaterentusiaster. Men en dag falder familiens fader om på familieteatrets scenegulv, og han dør kort tid efter i sygesengen. Han efterlader sig sin kone og børnene Fanny og Alexander.

Emilie gifter sig med biskop Edvard Vergerus, som holder familien i et religiøst jerngreb og kyniske opdragelsesmetoder. Men en dag får Emilie, Fanny og Alexander hjælp til at flygte fra biskoppens tyranni.

Bag Bergmans fortælling om familien Ekdahls skæbne ligger Shakespeares "Hamlet" om tab, sorg og hævn. Fanny og Alexander er en stjernespækket forestilling med navne som Ghita Nørby, Bodil Jørgensen og Henrik Koefoed på plakaten. Men den er også uhyggelig, så forestillingen anbefales for alle over 12 år.

Hvad: Fanny og Alexander
Hvor: Skuespilhuset
Hvornår: 16. november - 22. december
Hvordan: www.kglteater.dk

Tidspunkt:

Fredag 22. nov. 2013, kl 17:30
Se alle datoer

Bernhard Olsen Teatret ved Frilandsmuseet

Højskolevej 17
2800 Kongens Lyngby

Dickens i nye klæder

Foto: PR

I år sætter Frilandsmuseet en klassiker op på deres teater. Et Juleteater handler om den gamle, usympatiske gnier Ebenezer Scrooge, som pisker sin stakkels assistent til at arbejde overtid i julen, selvom familien venter derhjemme.

Julenat får Scrooge besøg af tre ånder, som tager ham tilbage til sin barndom. Gennem rejsen smelter Scrooges sin kolde kynisme lige så stille, og til sidst ser han julens værdier og begynder at forstå medmenneskelighed og kærlighed.

Et Juleeventyr er en forestilling for hele familien, og den spilles på Frilandsmuseets teater Bernhard Olsen Teatret, som blev renoveret i 2012. Forestillingen er skrevet af Charles Dickens tilbage i 1843, men denne opsætning er en nyfortolkning med ny musikalsk gendigtning.

Hvad: Et Juleeventyr
Hvor: Bernhard Olsen Teatret
Hvornår: 22. november - 22. december
Hvordan: www.billetten.dk

Tidspunkt:

Torsdag 5. dec. 2013, kl 19:30
Se alle datoer

Det Kongelige Teater - Gamle Scene

Kongens Nytorv -
1017 København K

Eventyrmagi på Gamle Scene

Foto: PR Henrik Stenberg

Traditionen tro sætter Den Kongelige Ballet den berømte »Nøddeknækkeren«, oprindeligt skrevet som eventyr af H.C. Andersen, op på Gamle Scene. Denne udgave af juleballetten er skabt af George Balachines, og det er en tradition på Det Kongelige Teater, at både de kongelige balletdansere og balletbørn fra Det Kongelige Teaters Balletskole medvirker.

Pigen Clara drømmer, at Nøddeknækkerprinsen julenat tager hende med til Slaraffenland. Her møder hun forunderlige skabninger, for eksempel levende legetøj, Musekongen, den yndefulde Sukkerfe og magi i alle størrelser og former.

Nøddeknækkeren har spillet på Gamle Scene siden 1971 i flere forskellige versioner - denne opsætning er fra 2011 med nye kostumer og ny scenografi. To af de helt store roller, Nøddeknækkerprinsen og Clara, er nogle af dem, som danses af elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole.

Hvad: Nøddeknækkeren
Hvor: Det Kongelige Teater, Gamle Scene
Hvornår: 5. - 12. december
Hvordan: www.kglteater.dk

Vanvittigt juleshow uden McKee

Foto: PR

Showkompagniet London Toast Theatre rykker traditionen tro ind i Glassalen i Tivoli med et spektakulært, musikalsk show med humoristiske og bizzare indfald. Et show, som er fyldt med sang, musik og dans. Årets show hedder »Smartacus«, og har den aktuelle politiske og økonomiske situation i Europa som omdrejningspunkt.

Scenen sættes i det antikke Rom, hvor Smartacus bruger sine gladiatorer i kampen mod den gale kejser Caligula-la og den onde Nauseous Pompous Crassus.

For første gang i 30 år bliver Crazy Christmas Cabaret uden performer Vivienne KcKee på scenen. Kompagniet har siden 1998 haft fast juledomicil i Glassalen i Tivoli siden 1998, og der er hvert år røget langt over 40.000 billetter over skranken.

Hvad: Crazy Christmas Cabaret: Smartacus
Hvor: Glassalen
Hvornår: 12. november - 4. januar
Hvordan: www.billetlugen.dk

Brødrene Prices nisseland

James og Adam Price har valgt at fastholde deres musicalversion af »Far til fire« i det gamle 1950er univers med artige børn i korte bukser, fine kjoler og ankelsokker – og Far i mønsterstrikket ?slipover, som da bedstefar var ung. Her er brødrene selv gået på scenen i en kort pause i prøverne med bl.a. Niels Olsen, Henrik Launbjerg og Niels Weyde. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Foto: Ikke oplyst

Brødrene Price har skabt en musical over de populære film om Far til Fire-familien, som har været et hit gennem flere generationer. Her er vi tilbage i tiden til dengang, verden ikke var gået af lave endnu - og julen stadig var god og gammeldags. Selvfølgelig er forestillingen med alle de klassiske karakterer.

Hvad: Far til Fire: Julebal i Nisseland
Hvor: Koncertsalen Tivoli
Hvornår: 15. november til 22. december
Alder: Hele familien

 

Det mener brugerne..