Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 08/11/12

Julens teater for børn og deres voksne

  • Foto: PR Foto: PR
Julen er en højsæson for børneteater. I år er der både klassiske og nye forestillinger om julen på programmet.

Tidspunkt:

Lørdag 24. nov. 2012, kl 14:00
Se alle datoer

Glassalen

Vesterbrogade 3
1630 København V

Eventyrteatret er i julestemning

Foto: Ikke oplyst

Eventyrteatret fylder Glassalen i Tivoli med julestemning, når de markerer Charles Dickens 200-års fødselsdag ved at opføre hans verdensberømte juleeventyr om en koldhjertet, gammel mand. I den nyskrevede musicalversion har nogle ting dog ændret sig. Blandt andet hovedrollens navn som i bedste julestil er omdøbt til Ebernisse Skrut.

Ebernisse Skrut er ligeglad med julen, ligesom han er ligeglad med alt andet, der ikke direkte har med penge at gøre. Men op til jul får Skrut besøg af tre juleånder, som viser Skrut fortidens jul, nutidens jul og fremtidens jul. Den lange rejse gennem tid og følelsesregister tør den gnavne, gamle mands hjerte op, og han finder glæden ved at sprede julestemning og fejre højtiden med venner og familie.

Hvad: Et Juleeventyr
Hvor: Glassalen i Tivoli
Hvornår: 24. november - 16. december
Alder: Fra 5 år
Hvordan: www.eventyrteatret.dk

Tidspunkt:

Torsdag 21. nov. 2013, kl 19:30
Se alle datoer

Skuespilhuset (Store Prøvesal)

Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

Børneopdragelse a la Bergman

Foto: 	 Natascha Thiara Rydvald

Julen fejres hos familien Ekdahl i 1907. Oscar og hans hustru, den smukke Emilie, har to børn, Fanny og Alexander, og de lever et lykkeligt liv sammen. Men da Oscar falder død om på familiens teater, ændres alt for børnene. Emilie gifter sig med biskoppen, som overtager børneopdragelsen - og det på en helt anden måde, end børnene er vant til.

Bag historien ligger Shakespeares klassiske historie om prins Hamlet, der med tabet af sin far drages til hævn af faderens genfærd. Fanny og Alexander er skabt efter Bergmans film fra 1982.

Hvad: Fanny og Alexander
Hvor: Skuespilhuset, Store Scene
Hvornår: 24. november - 22. december
Alder: fra 12 år
Hvordan:
www.kglteater.dk

Tidspunkt:

Torsdag 22. nov. 2012, kl 18:00
Se alle datoer

Folketeatret

Nørregade 39
1165 København K

Børn og nisser i Gammelby

Foto: PR

Når det er jul i Gammelby, er det jul som da bedstefar var dreng - og med alt hvad det indebærer af julestads, stemning og mundgodt. Men denne jul er truet, for Gammelbys helt egen købmand nægter at fejre julen, indtil det gode skib "Håbet" er nået sikkert i havn. De to børn, Mads og Mette, allierer sig med nogle drillenisser for at redde julestemningen.

Når tæppet går til Folketeatrets store familiejuleforestilling, er der ikke sparet på julestemningen. Inden og efter forestillingen er det endda muligt at besøge Kramboden i teatrets foyer, som byder på legetøj fra gamle tage.

Hvad: Jul i Gammelby
Hvor: Folketeatret
Hvornår: 20. november - 23. december
Alder: Fra 5 år
Hvordan: www.folketeatret.dk

Tidspunkt:

Torsdag 22. nov. 2012, kl 20:00
Se alle datoer

Tivoli koncertsal

Vesterbrogade 3
1630 København V

Ballet med kongeligt aftryk

Foto: Annett Ahrends

Clara drager ud på et eventyr i København juleaften i 1870erne. Hendes familie har inviteret gæster, og Clara glæder sig. Blandt de inviterede gæster er digter og forfatter H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivoli-direktør Bernhard Olsen, og de har alle sammen gaver med til Clara. Ovenpå aftenen falder Clara i søvn og tager dagens indtryk med i hendes yndlingsdrømmeland: Tivoli.

Tivolis Koncertsal huser et internationalt ensemble af balletdansere, som spiller i over 100 kostumer og scenografi skabt af ingen ringere end Dronning Margrethe. Forestillingen er en af verdens mest kendte balletter, og historien dateres helt tilbage i 1816.

Hvad: Nøddeknækkeren
Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: 22. november - 22. december
Alder: Alle
Hvordan: www.tivoli.dk

Alle de minder, der blev glemt

Foto: PR

Det kendte juleeventyr om Flora og Ebbe, der begiver sig ud på en rejse for at finde Kornmoren, som er forsvundet fra gården under høstfesten. På deres rejse møder de naturen med alle dens kræfter, væsner og dyr. Da de to kommer tilbage til gården ved juletid, er de dog blevet en hel del klogere, for de har fået genkaldt mange af deres glemte minder.

Riddersalen tager alle teatrets virkemidler i brug for at fortælle historien om en rejse, som foregår til lands, til vands og i luften. Det er 18. sæson, at forestillingen spiller.

Hvad: De Underjordiske
Hvor: Riddersalen
Hvornår: 20. november - 21. december
Alder: fra 6 år
Hvordan: www.riddersalen.dk

Det moderne juleevangelium

Foto: PR

Den pengegriske husejer Madsen udlejer et kammer til den unge Sofie Maria. Husejeren ved ikke, at Sofie Maria er gravid, for hun ved, at han ikke bryder sig om at have børn rendende.

Alt i mens kan den unge forfatter, Kalle på kvisten, ikke rigtig finde ud af at på skrive sin bog, selvom det er en seriøs bog, der handler om, hvorfor der ikke findes engle og nisser.

Sofie Maria bliver smidt på porten, da Madsen opdager hendes graviditet - men i det samme går fødslen i gang.

Det er næsten en decembertradition, at Anemoneteatret spiller "Når du ser et stjerneskud". Den har spillet næsten hver jul siden 1994 og kaldes et juleevangelium i moderne klæder.

Hvad: Når du ser et stjerneskud
Hvor: Anemoneteatret
Hvornår: 22. november - 23. december Alder: 4-12 år
Hvordan: www.anemoneteatret.dk

Tidspunkt:

Tirsdag 27. nov. 2012, kl 09:30
Se alle datoer

Zangenbergs Teater

Pilestræde 59
1112 København K

En lille butik i et lille teater

Foto: PR

Familien Thomsen ejer en lille legetøjsbutik, der hedder "Snurretoppen". Den ligger på hjørnet, nede i kælderen, i byens mindste hus. Her har familien solgt legetøj i mange år. Butikken drives af søskendeparret Ole og Gerda, men da de ikke længere kan følge konkurrencen, må du dreje nøglen om og sætte den lille butik til salg.

Men natten før juleaften sker der underlige ting. Nissen er på spil.

Det lille Zangenbergs Teater byder på børnevenligt juledrama for de mindste i december.

Hvad: En nisse på spil
Hvor: Zangenbergs Teater
Hvornår: 27. november - 21. december Alder: 3-9 år
Hvordan: www.zangenbergsteater.dk

Tidspunkt:

Lørdag 24. nov. 2012, kl 12:00
Se alle datoer

Bernhard Olsen Teatret ved Frilandsmuseet

Højskolevej 17
2800 Kongens Lyngby

Gensyn med Nøddebo

Foto: Per Brogaard

Den klassiske fortælling om den ung, smarte fyr, der kommer hjem til jul i Nøddebo er bevaret, når Frilandsmuseets nye teater åbner dørene for "Juleferie i Nøddebo Præstegård". Til gengæld er fokus flyttet, så forestillingen handler mere om de drilske nisser. De har ikke fået noget at spise længe og er desperate for at få mad.

Nyfortolkningen er skabt af dramatiker Line Knutzon. Til den nyfortolkede forestilling hører også nyskrevet musik af Nikolaj Hess.

Hvad: Juleferie i Nøddebo Præstegård
Hvor: Berhard Olsen Teatret ved Frilandsmuseet
Hvornår: 24. november - 22. december
Alder: fra 6 år
Hvordan: www.billetten.dk

Tidspunkt:

Lørdag 1. dec. 2012, kl 10:30
Se alle datoer

Folketeatret

Nørregade 39
1165 København K

Kampen for den røde hue

Foto: Louise Schouw

De to nisser Nico og Nisselise skal i skole. Hvert 100 år skal nisserne igennem en nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde huer. De to nisser får en dårlig start, men Nisseline får indhentet det forsømte. For Nico er det anderledes. Som alle nissedrenge har han svært bed at sidde stille, og han kommer til at lave om på julesangene og vil helst tale om julegaver. Mon Nico består den store nisseprøve, eller ender han som havenisse?

Folketeatrets Børnescene byder på et nissedrama for de mindste fyldt med julesange, rim og remser.

Hvad: Den store nisseprøve
Hvor: Folketeatrets Børnescene
Hvornår: 1. december - 21. december
Alder: 4-9 år
Hvordan: www.teaterbilletter.dk

 

Det mener brugerne..