Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/11/07

Husets Teater

Husets Teater

Halmtorvet 9
1700 København V

Åbningstider

Billetkontoret: man-fre 14.00-18.00

Kontakt

33 25 13 76
 

 

 

 

  • Husets teater Foto: Benita MarcussenHusets teater Foto: Benita Marcussen

Et lille teater, der sætter en ære i uropførelser af dansk dramatik, og som har antennerne ude på andre europæiske scener.

I begge tilfælde ofte dramatik af den slags der beviser, at det stadig er muligt at sætte nutiden til debat uden at befamle publikum med klæbrig socialrealisme.

Husets Teater kom til verden i 1975 i (kultur)Huset i Magstræde og holdt forholdvis lav profil i sit første tiår. Fra midten af 1980'erne kom teatret i lømmelalderen og fik især skåret en selvstændig profil til med Brechtforestillingen Baal sat op af teatergruppen Mammuteatret i 1986. Året efter fulgte Rainer Werner Fassbinders kontroversielle stykke om bolighajer og spekulanter Affaldet, Byen og Døden, der i Klaus Hoffmeyers iscenesættelse blev det års mest omdiskuterede teaterstykke i København.

Fra 1992 - 2008 hed den kunstneriske Søren Iversen, som sammen med den daglig leder Lisbeth Sjølin har tegnet teatrets store linjer. I 1994 flyttede teatret til Fiolteatrets tidligere bygning på Halmtorvet. Fra sæson 1996/97 og tre år frem bestod repertoiret blandt andet af Astrid Saalbachs trilogi Morgen og Aften - Det Velsignede Barn - Aske til Aske, Støv til Støv. Sidste del som urpremiere. I sæson 1997/98 lagde Husets Teater scene til den kærligt sarkastiske tegneserietegner Nikoline Werdelins debut som dramatiker med stykket Liebhaverne.

Ny ledelse i 2008
Fra sæsonen 2008/2009 har teatret fået ny ledelse bestående af skuespiller og instruktør Mads Wille og dramatiker, instruktør og dramaturg Simon K. Boberg, som sammen tidligere har drevet teatret PLAN B i Huset i Magstræde, hvor det oprindelige Husets Teater lå.

Brugeromtale
Oprettet af: Husets Teater 15. nov 2007
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Nyd 9 økologiske serveringer hos Ché Fè til særpris

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester