Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Scene | 14/09/12

Her i vores hus er glæde

 • Skuespillerne på scenen er Maria Rich, Peter Christoffersen og Nicolai Jandorf fra Mungo Parks ensemble. Forestillingen er instrueret af Reumertvinderen Charlotte Munksø. Foto: PR Mikkel Russel

  Skuespillerne på scenen er Maria Rich, Peter Christoffersen og Nicolai Jandorf fra Mungo Parks ensemble. Forestillingen er instrueret af Reumertvinderen Charlotte Munksø.

  Foto: PR Mikkel Russel
Veloplagt collage om danskernes boligdrømme – og mareridt – på Mungo Park.

...

Fast grund under fødderne! Der er det, danskerne drømmer om. Et sted, man kan kalde sit eget. Rammen om det perfekte liv. Men nu er det bare det med drømme, at de lynhurtigt kan slå over i mareridt.

Læs også: Kvinde kend din orgasme

Det gælder også på boligfronten, skal man tro Mungo Parks forestilling »Bo Bedre«, hvor de tre ulasteligt habitklædte medvirkende – Maria Rich, Peter Christoffersen og det elegante nye talent Nicolaj Jandorf – vittigt og veloplagt demonstrerer det tyranni, der ligger lige bag den glatte overflade på vores fælles boligfantasier.

Læs også: Bo bedre bedst

Det skulle være så godt, et liv som beskrevet i bladene – Maria Rich spider vittigt den både kælne og krævende tone i magasinernes udmattende indretningstips. Men her møder vi også manden, der ligger vågen om natten i parcelhusidyllen, ude af stand til at fortælle konen, at han er ved at kvæles.

Læs også: Far er den værste i verden

Her er pensionisten, der skal forlade sit liv. Her slår skilsmissen ned, her er livet i det hele taget med variabel rente. Det ene lille højdepunkt afløser det andet – lutter små gode ideer foldet fint ud.

Begavet forestilling i øjenhøjde

I sin sammensatte og letlegende collagestil minder »Bo Bedre« en del om Mungo Parks fænomenale teaterversion af håndbogsklassikeren »Kvinde kend din krop«. Resultatet er næsten lige så glimrende med en konstant opfindsom iscenesættelse, der heldigvis ikke er bange for at tage for sig og integrere stort set alle tænkelige virkemidler i en lydefrit strømmende collage, hvor vemod og vid går hånd i hånd.

Allersmukkest eksekveret i en ordløs sekvens, hvor Maria Rich og Peter Christoffersen flot glider ind og ud af livets faser i soveværelset. Mungo Park kan noget med at sende begavede forestillinger i øjenhøjde ud over rampen. Den her er i hvert fald lige til at flytte ind i. Skal ses. Er det ikke det, der står i boligannoncerne?


Hvad:
»Bo Bedre«
Hvem: Iscenesættelse: Charlotte Munksø.
Hvor: Mungo Park. Spiller på Tobaksfabrikken, Tobaksvejen 4 i Gladsaxe. Til 23. okt. Fra 4. december på Mungo Park i Allerød.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer