Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 17/02/12

Helle Helle på teatret

Tidspunkt

Mungo Park

Fritz Hansensvej 23
3450 Allerød

Åbningstider

administration:, man-tor 9.00-16.30, fre 9.00-15.30

Kontakt

48 13 13 09
 

Genre

Skuespil

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  12  
Helle Helle oplevede for lidt mere end en måned siden at få den fine udmærkelse De Gyldne Laurbær for sin seneste roman »Dette burde skrives i nutid«.

Dette burde spilles på et teater nord for København, har man også ment på Mungo Park, hvor man har dramatiseret romanen og smækker den på scenen med teaterchef Martin Lyngbo som instruktør og teatrets unge ensemble i rollerne.

Romanen – og nu også stykket - handler om Dorte Hansen, der bor til leje i Glumsø på Sydsjælland. Hun forsøger sig lidt med studier på KUA, men for meget forstyrrer hendes opmærksomhed, og hun dukker sjældent op.

Læs også: Strindbergs kærlighedshelvede

En forfatters tilblivelseshistorie pusler måske umærkeligt neden under det hele. Men hvordan klarer Helle Helles diskrete prosa sig på den kontante teaterscene?

Hvordan overlever hendes minimalistiske, ligefremme realisme, hvor vi alligevel selv må lægge det meste sammen, når skuespillere tager over og psykologiserer – hvis det da er det, de gør? Det skal blive spændende at se.Publikumsinteressen har allerede været overvældende.

Hvad: Det burde skrives i nutid
Hvor
: Mungo Park
Hvornår: 7. marts til 20. juni.
Hvordan: Bestil billetter på teaterbilletter.dk

Brugeromtale
Oprettet af: Mungo Park 17. feb 2012
Senest redigeret af Mungo Park 17. feb 2012

DETTE BURDE SKRIVES I NUTID
- baseret på Helle Helles succesroman

Dorte Hansen bor til leje i Glumsø på Sydsjælland. Hver dag tager hun toget til København for at passe sit studie, men hun når sjældent frem til universitetet. Der er meget, der forstyrrer: Fortiden med Per Finland, forældrene på trappetrinnet og godstogene, der kommer buldrende natten igennem.

DETTE BURDE SKRIVES I NUTID er baseret på Helle Helles roman. Forestillingen iscenesættes af Mungo Parks direktør Martin Lyngbo. Han har tidligere instrueret bl.a. FORSTAD, MUNGO PARK - MANDEN BAG NAVNET, DEN ANDEN, SPASSER HUND KANIN, ET ANDET STED og FORFØRERENS DAGBOG.

Romanen udkom i april 2010 og blev modtaget med begejstring af anmelderne, der gav både 5 og 6 stjerner. Bogen blev kaldt et nonchalant mesterværk fra Helle Helles hånd og forfatteren blev tildelt titlen som uofficiel Danmarksmester i antydningens kunst. Helt officielt er bogen netop blevet prist med De Gyldne Laurbær.

Det er første gang, Helle Helles litteratur dramatiseres til teatret.

OBS: Efter visningen den 9. marts fortæller instruktør Martin Lyngbo om arbejdet med stykket.

OBS OBS: Søndag den 25. marts gæster Helle Helle Mungo Park og fortæller om arbejdet med bogen.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register