Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/08/14

Havfrue-musical er årets mest sete teaterforestilling

  • Kristine Yde spiller hovedrollen som Ariel i 'Den Lille Havfrue'. Foto: PRKristine Yde spiller hovedrollen som Ariel i 'Den Lille Havfrue'. Foto:
Danskerne er vilde med Disney-musicals. Så mange billetter solgte 'Den Lille Havfrue'.

Det har været en varm sommer, og teatre landet over har traditionen tro holdt lukket for publikum. Men ikke Operaen, hvor Fredericia Teater har spillet Disney-musicalen 'Den Lille Havfrue'.

Nu er det jyske teater rykket ud af de smukke lokaler og kan gøre status over forestillingen, som er blevet en publikumssucces. De har nemlig spillet for intet mindre end 52.000 mennesker i juli og august.

»Det har været helt eventyrligt at opleve så mange tusinder børnefamilier, unge, ældre og ægtepar trodse sommervejret og tage i teatret,« fortæller teaterchef for Fredericia Teater, Søren Møller.

Sidste år skrev Fredericia Teater dansk teaterhistorie, da de spillede Disney-musicalen 'Aladdin' i Operaen i sommerferien. Teaterverdenen troede ikke på projektet - for traditionen mente, at det var umuligt at sælge teaterbilletter i sommerferien.

Anmeldelse: Magisk havfruemusical fremstår bedre end den er
Fotos: Helt tæt på holdet bag Den Lille Havfrue

»Det er fantastisk at få bekræftet, at den store publikumsinteresse, vi sidste år oplevede med 'Aladdin', ikke var en enlig svale, men at publikum over hele landet i den grad gerne vil gå i teatret i sommervarmen til vores forestillinger.«

Nu rykker Havfrue-truppen hjem til domicilet i Fredericia, hvor de har premiere i slutningen af august - og her er der allerede solgt 23.000 billetter.

»Holdet har en kæmpe fest med publikum til hver eneste forestilling, og nu glæder vi os i den grad til også at vise forestillingen for det jyske publikum, når vi flytter produktionen til Fredericia.«

Musicalen 'Aladdin' solgte 55.000 billetter i Operaen og 45.000 i Fredericia i 2013.

Publikum har også været vilde med havfruen på Instagram: #havfruemusical

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer