Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Grønnegårds Teatret

 • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
Siden 1982 har Grønnegårds Teateret opført sommerteater under åben himmel i Kunstindustrimuseets smukke og frodige rokokohave. Repetoiret består klassiske komedier og bæres af gode danske skuespiltalenter.
Sommerteater under åben himmel. Komedie og picnic under lindetræerne i Kunstindustrimuseets smukke og frodige rokokohave - sådan lyder Grønnegårds Teatrets koncept i al sin enkelthed.

Teatret har siden 1982 leget kispus med det lunefulde danske sommervejr, men en lystig udflugt til Grønnegården med picnickurv, eventuelt bestilt sammen med billetterne, er i dag en fast årlig traditon for mange københavnere og byens turister.

Grønnegårdens historie:
Kunstindustrimuseets haven ligger afskærmet fra Bredgades trafik og blev oprindelig indrettet som køkkenhave og rekreation for patienter på Danmarks første egentlige sygehus, Frederiks Hospital. Siden overtog museet matriklen og i 1982 stiftede en flok tidligere elever fra skuespillerskolen i Odense (Lars Liebst, Søren Sætter-Lassen og Christian Steffensen) Grønnegårds Teatret efter at have spillet Holbergs Henrik og Pernille som sommerlig gæsteforestilling netop her. I de første ti år bestod repertoiret, med en enkelt undtagelse (Dødens Teater af Svend Åge Madsen), af nyfortolkninger af Holbergs komedier. Senere kom de klassiske engelske og franske komedier til. For eksempel Molieres Den Adelsglade Borger i sommeren 1998.

Foruden komedierne i Grønnegården har teatret gennem årene stået bag en række andre kulturelle aktiviteter i København. Blandt andet juleforestillinger af Dickens i Tivolis Glassalen. Og opsætningen af Alban Bergs opera Lulu, en af de forestillinger, der vakte international opmærksomhed i kulturbyåret 1996. En succes var også sammenskrivningen af Holbergs excentriske personager til forestillingen Absolut Holberg af Ida Maria Rydén i år 2000.

I 2006 kunne Grønnegårds Teatret fejre sit 25 års jubilæum. Specielt til denne anledning skrev og instruerede Nikoline Werdelin stykket Natmandens Datter, som blev teatrets hidtil største publikumssucces, skarpt forfulgt af Christoffer Berdals iscenesættelse af Erasmus Montanus, men Lars Mikkelsen i titelrollen, i sommeren 2007.

Chefer gennem årene:

 • Lars Liebst, 1993-96
 • Klaus Bondam 1996-2003
 • Sten Stig Lommer, 2003-f.f.
 • Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

  Se steder i nærheden...

  Javascript is required to view this map.
  Kort

  Skriv en anmeldelse

  Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

  Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.