Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 08/01/13

»Frankenstein genskabt« på Det Kongelige Teater

Tidspunkt

Skuespilhuset, Store scene

Skt Annæ Plads 36
1250 København K

 

  • Foto: Christian Als Foto:
  • Foto: PR, Martin Bubandt Foto: PR, Martin Bubandt
  • Johan Olsen, forsanger i bandet Magtens Korridorer, biolog og forsker ved Københavns Universitet. Han spiller djævlen i en moderne genfortælling af Frankenstein i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater. Foto: Thomas LekfeldtJohan Olsen, forsanger i bandet Magtens Korridorer, biolog og forsker ved Københavns Universitet. Han spiller djævlen i en moderne genfortælling af Frankenstein i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater. Foto: Thomas Lekfeldt
Gys og gru har det godt på scenen for tiden. Så føler vi da, vi er lidt i live.

...

Jack the Ripper gjorde kål på »Lulu« på nationalscenen i efteråret. Erling Jepsens »Hovedløs sommer« leger overgivent med uhyggen samme sted. Frankenstein og hans monster hærgede på Aarhus Teater inden jul, og nu er videnskabsmanden og hans skabning tilbage i en ny version på Det Kongelige.

Man skal dog ikke forvente sig en tro genfortælling af Mary Shellys berømte gotiske gyserroman fra 1812. »Frankenstein genskabt« er nemlig i høj grad - genskabt.

En helt ny historie om en moderne videnskabsmand, der har kendt bedre tider, men som sammen med sin assistent oplever nye muligheder, da en mystisk og forførende russisk kvinde opsøger ham med dulgte motiver og han pludselig får stillet et laboratorium til sin rådighed.

Kernen i historien er altså stadig den samme, som hos Shelly, selv om klassikerens lynnedlag er erstattet af moderne tiders kolber og reagensglas: Kan mennesket besejre naturen? Kasper Hoff, der har sans for det eventyrlige, har skrevet stykket, men strøm til Frankenstein bliver der nu sat, for Kenneth Thordal har komponeret ny musik til.

Videnskabsmanden spilles af Anders W. Berthelsen, mens Nicolaj Kopernikus er hans assistent. Læg dertil Danica Curcic, Rasmus Hammerich, Lars Brygmann og sangeren Johan Olsen (»Magtens korridorer«) som stykkets fortæller. Heinrich Cristensen iscenesætter.

Hvad: »Frankenstein genskabt«
Hvor: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Store Scene, Kvæsthusbroen, København K
Hvornår: 12. januar - 4. april. 
Hvordan: Billettlf. 33 69 69 69 eller kglteater.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register