Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 27/02/18

FORTÆL!

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Kulturhuset Islands Brygge 27. feb 2018

Fortællinger i alle former og størrelser kan opleves til Islands Brygge Biblioteks nye festival FORTÆL!
Den gode historie er i centrum fra d. 5. – 11- marts, hvor professionelle fortællere indtager bibliotekets hyggelige kulturkælder med humoristiske, tankevækkende, følsomme og improviserede fortællinger – og en enkelt løgnehistorie eller to.
En håndfuld af Danmarks bedste og mest garvede fortællere står klar, når den allerførste udgave af festivalen FORTÆL! åbner dørene ind til Bryggekælderen under Islands Brygge Bibliotek. Og det er et bredt udsnit fra fortælle-genren, der er repræsenteret: improvisation, eventyr, interaktive historier, klassiske teaterfortællinger og ikke mindst løgnehistoriens ædle kunst. Og så byder programmet på fortællinger for både voksne og børn.
Lyve for sjov
Små hvide løgne bliver fortalt af de fleste mennesker hver dag, men hvor gode er vi egentlig til at spotte en rigtig grovløgner? Til tirsdagens Lystløgneraften kommer dette på prøve, da publikum skal gætte hvilken historie, der er den sande. Fire professionelle historiefortællere gør deres bedste for at bedrage, besnære og ikke mindst underholde publikum med tre historier, hvor kun den ene er sand.

Den mere klassiske historiefortælling kan opleves, når Aske Ebbesen, vinder af WORD talentpris 2016, med masser af nærvær og humor fortæller den ret personlige ’En Køn Historie’, der beskriver hvordan det kan opleves at være i fertilitetsbehandling. Fortællingen udspiller sig over de 7 etager, der er i Rigshospitalets elevator op til fertilitetsklinikken: stedet med rødt saftevand og mulighed for befrugtning. Den indeholder en masse overvejelser om hvad det vil sige at være en rigtig mand - og en hulens masse petriskåle.
Et alvorligt emne bliver også behandlet med humor og varme i fortællingen ’Den Halve Papdreng’ af André Andersen. Fortælleteaterstykket, der henvender sig til alle over 9 år, handler om at være skilsmissebarn med papfamilier i alle mulige og umulige konstruktioner.
Hele programmet kan findes i fysisk form på biblioteket eller digitalt på Islands Brygge Biblioteks hjemmeside og facebookside. Alle arrangementer er gratis undtaget Lystløgneraften og Improaften, der hver koster 50 kr..
Hvad: FORTÆL! Fortællefestival for alle aldre
Hvor: I Bryggekælderen under Islands Brygge Bibliotek, Njalsgade 15, 2300 København S.
Hvornår: d. 5. – 11- marts.

Fortællefestivalen FORTÆL! er blevet en realitet med støtte fra Amager Vest lokaludvalgs bydelspulje.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort