Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 28/01/08

Folketeatret - Hippodromen

Folketeatret - Hippodromen

Nørregade 39
1165 København K

Åbningstider

Billetkontor:Hverdage kl. 13-18, Lørdag kl. 12-15.30

Kontakt

33 12 18 45
 

 

 

 

  • Indgang til Hippodromen på Folketeatret i Nørregade 39. Foto: Jan JørgensenIndgang til Hippodromen på Folketeatret i Nørregade 39. Foto: Jan Jørgensen
Hippodromen er Folketeatrets første intimscene og har siden åbningen i 1974 hovedsageligt fungeret som væksthus for danske dramatikere. 1. august 2005 rykkede Dansk Danseteater ind på Hippodromen.
Folketeatrets næststørste scene er opkaldt efter aktieselskabet Kjøbenhavns Hippodrom, der ejede lokalerne i Nørregade, da teatret åbnede i 1857.

Hippodromen var teatrets første intimscene og har siden åbningen i 1974 fungeret som væksthus for danske dramatikere, en linje der stadig og i allerhøjeste grad følges. Det sker dog, at en klassiker sniger sig ind i repertoiret. Soyas Parasitterne har for eksempel været sat op her flere gange, ligesom der af og til spilles Strindberg.

Folketeatret er grundlagt i 1857 efter kongelig bevilling, der gav tilladelse til opførelse af folkekomedier, vaudeviller, lystspil, operetter og pantomimer. Repertoiret lokkede nye tilskuere til centrum, ikke mindst jævne håndværkerfamilier fra en af de nye forstæder, Nørrebro, hvor det var småt med forlystelser.

Repertoiret blev bredere hen mod århundredets slutning, hvor det blev tilladt for de private teatre at prøve kræfter med en del af de forestillinger, som Det Kongelige Teater indtil da havde haft eneret til.

I 1971 overtog teaterchef Preben Harris ledelsen og afstak en kurs med pejlemærkerne: Danmark før, nu og i fremtiden, samfundsrelateret dramatik og nybearbejdelser af klassiske folkelige fortællinger (f.eks. Skatteøen, Gøngehøvdingen) og ikke mindst juletraditionen Nøddebo Præstegård). Harris var direktør indtil 2001, og efter et par turbulente med slinger i økoniomien blev Klaus Bondam udnævnt til direktør i 2003.

Folketeatret er det eneste tilbageværende af de private teatre, der brød Det Kongelige Teaters monopol i sidste halvdel af 1800-tallet. Til gengæld er der stort set kun ydermurene tilbage efter en total ombygning i årene 1988-91, hvor de nuværende fire scener og tilsammen næsten 1000 tilskuerpladser blev indrettet.

Dansk Danseteater er rykket ind
1. august 2005 rykkede Dansk Danseteater ind på Folketeatret med fast adresse på  Hippodromen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.