Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Folketeatret

  • Indgang til Hippodromen på Folketeatret i Nørregade 39. Foto: Jan JørgensenIndgang til Hippodromen på Folketeatret i Nørregade 39. Foto: Jan Jørgensen
Folketeatret åbnede 18. september 1857 og er således Danmarks ældste fungerende professionelle teaterhus med fire scener og en landsdækkende turnevirksomhed.
Folketeatret åbnede første gang sine døre for publikum 18. september 1857 og er således Danmarks ældste fungerende professionelle teater. På sit 150. jubilæumsår fusionerede Folketeatret med Det Danske Teater 1. juli 2007 og er i dag både et teaterhus med fire scener og en landsdækkende turnevirksomhed. Deraf det nye navn: Folketeatret.dk. 

Folketeatrets scener
- Store Scene (musicals, klassikere og familieforestillinger)
- Hippodromen (moderne dans, samt nyere dansk og udenlandsk dramatik)
- Børnescenen (åben scene for børneteater)
- Snoreloftet (cafescene)

Folketeatrets historie
Folketeatret blev grundlagt i 1857 efter kongelig bevilling, der gav tilladelse til opførelse af folkekomedier, vaudeviller, lystspil, operetter og pantomimer. Repertoiret lokkede nye tilskuere til centrum, ikke mindst jævne håndværkerfamilier fra en af de nye forstæder, Nørrebro, hvor det var småt med forlystelser. Repertoiret blev bredere hen mod århundredets slutning, hvor det blev tilladt for de private teatre at prøve kræfter med en del af de forestillinger, som Det Kongelige Teater indtil da havde haft eneret til.

I 1971 overtog teaterchef Preben Harris ledelsen og afstak en kurs med pejlemærkerne: Danmark før, nu og i fremtiden, samfundsrelateret dramatik og nybearbejdelser af klassiske folkelige fortællinger (f.eks. Skatteøen, Gøngehøvdingen) og ikke mindst juletraditionen, Nøddebo Præstegård). Harris var direktør indtil 2001, og efter et par turbulente år blev Klaus Bondam udnævnt til direktør i 2003. I 2004 overtog Malene Schwartz styringen og genopdagede Harris' familieforestillinger og indførte "suppe-teater".
Den 1. juli 2007 fusionerede Folketeatret, under politisk pres fra Fogh-regeringen og den nystiftede teater-admiistration Københavns Teater, med Det Danske Teater. Ved den lejlighed overtog Det Danske Teaters chef, Waage Sandø, den fulde styring af de to teatre og omdøbte samtidig Folketeatret til folketeatret.dk for at understrege teatrets profil som hele Danmarks folkelige teater med både turne-virksomhed og stationær scene.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.