Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Scene | 02/03/12

Et ægte slagtilbud

  • Foto: PR-foto, Costin Radu Foto: PR-foto, Costin Radu
»Dans2Go« er en god introduktion til nogle af balletkunstens mange udtryk.

Det var en stor succes, da Den Kgl. Ballet forrige sæson introducerede programmet »Dans2Go«. Her kan publikum opleve to balletværker plus en pas de deux for bare 150 kr. eller halv pris, hvis man er studerende eller under 25 år. Så meget oplagt er »Dans2Go« nu tilbage på Gamle Scene, men med nye balletter hentet fra denne sæsons repertoire.

Jerome Robbins humoristiske »The Concert« og Flemming Flindts psykologiske gyser »Enetime« er to velvalgte og lettilgængelige kvalitetsværker på et program, hvis primære mål selvfølgelig er at lokke et nyt og ungt publikum i teatret for at opleve, hvad balletkunsten kan byde på. Og aftenens små filmindslag med først balletmester Hübbe som fortæller, og siden danserne i træningssalen er en fin og pædagogisk introduktion til programmet.

Læs også: Rå Hamlet i billeder og musik

Stjernetrekløver
Med Gudrun Bojesen som den drømmende ballerina, Thomas Lund som hendes Grucho Marx-lignende beundrer og Tina Højlund som hans knibske kone, var det et rent stjernetrekløver i hovedpartierne i »The Concert« onsdag aften, hvor pianisten Alison Smith sad ved flyglet som en fin Chopin-fortolker.

I »Enetime« kunne man for første gang opleve Sebastian Kloborg i den krævende rolle som sadistisk dansemester. Kloborg har allerede godt greb om mimik og karakterens indestængte sider, men kunne være mere farlig og dæmonisk over for talentfulde, unge Shelby Elsbree. Et sprudlende livstykke som eleven.

Som en fin kontrast til Robbins’ og Flindts balletter byder »Dans2Go« midt i programmet på Balanchines virtuose bravour-værk, »Tjajkovskij Pas de Deux«, hvor det onsdag var en fryd at se Alban Lendorf gå i luften i lette, elegante spring og J’aime Crandall som en raffineret partner springe lige i armene på ham. »Dans2Go« er ikke Den Kgl. Ballets eneste slagtilbud her i marts.

Læs også: Nycirkus mellem orden og kaos

Fredag d. 2. marts og de følgende to fredage kan man til samme billigpris på Gamle Scene opleve en ny omgang af »Hübberiet«, hvor balletmesteren er konferencier i et blandet program med debat, talkshow og smagsprøver fra repertoiret.B

Hvad: »Dans2Go«
Hvem: Koreografi: Robbins, Balanchine og Flindt
Hvor: Den Kgl. Ballet, Gamle Scene
Hvornår: Sidste dag 24. marts

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer