Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 02/01/13

»Engle i Amerika« på Betty Nansen

Tidspunkt

Betty Nansen Teatret

Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C

Kontakt

33 21 14 90
 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Engle i Amerika på Betty Nansen d.30. december. Foto: Søren BidstrupEngle i Amerika på Betty Nansen d.30. december. Foto: Søren Bidstrup
  12  
Hvad får vi ud af det amerikanske aids-stykke »Engle i Amerika« i dag?

...

Det er det brændende spørgsmål, som vi måske får svaret på, når Betty Nansen Teatret søndag på Edison-scenen har premiere på stykket, der oprindeligt så dagens lys i New York i 1992.

Dengang stod USA - og resten af verden for den sags skyld - midt i aids-epidemien uden håb for de smittede.

Fire år efter kom de nye behandlinger, som har gjort sygdommen til noget, man skal leve med snarere end at dø af - i hvert fald så længe behandlingerne virker.

Hvordan klinger stykkets budskab om håb og forsoning tyve år efter, hvor verden ikke er blevet den trygge havn, vi længe troede, den skulle blive?

Det skal blive spændende at se. I hvert fald har »Engle i Amerika«, der er skrevet af dramatikeren Tony Kushner, fået lidt af en renæssance på teaterscener over det meste af verden.

Stykket handler om homoseksuelle (både i og uden for skabet), som i 1980erne på forskellig måde får deres liv fundamentalt forandret af aids. Men det er også en større historie om socio-kulturelle omvæltninger i Reagan-tidens Amerika, om skam, skyld, kærlighed, svigt, fordømmelse og tilgivelse.

Den fungerer både på et helt konkret handlingsplan med stærke roller og sammensatte karakterer, men også som en stor, malende tidskommentar.

Det er iscenesætteren Christoffer Berdal, som selv har ønsket at sætte forestillingen op og som har håndplukket sin besætning, der skal få det, der oprindeligt var to forestillinger til at smelte sammen til en teateraften af fire og en halv times varighed.

Peter Plaugborg, Johannes Lilleøre, Flemming Enevold, Sarah Boberg, Ditte Gråbøl, Casper Crump samt de nye talenter Marie Tourell Søderberg og Martin Bo Lindsten spiller rollerne.

Herhjemme blev stykket oprindeligt spillet på både Det kongelige Teater og på Aarhus Teater, ligesom mange nok husker Mike Nichols’ fremragende miniserie med bl.a. Al Pacino og Meryl Streep.

Hvor: Betty Nansen Teatret
Hvornår: 6. januar - 17. februar. Tir. - fre. kl. 18.30 Lør. kl. 16.00. Søn. kl. 15.00
Hvordan:  Billettlf. 70 27 22 72, billetbillet.dk eller Køb billet hos Lidtmere og spar 195 kr. Klik her

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register