Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 02/10/17

ENETIME på Teatret ved Sorte Hest

Tidspunkt

Teatret ved Sorte Hest

Vesterbrogade 150
1620 København V

Åbningstider

man - fre 10.00-16.00

Kontakt

33 31 06 06
 

Genre

Skuespil

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

ENETIME på Teatret ved Sorte Hest

Brugeromtale
Oprettet af: Ditte Marie Drehn-Knudsen 2. okt 2017

Uforfalsket hersketrang, knaldsort humor og lystbetonet grusomhed er nøgleordene i Maria Vinterbergs version af en af absurd teaters mest berømte klassikere, ENETIME af Eugène Ionesco. ENETIME kan opleves på Teatret ved Sorte Hest fra den 20. oktober – 2. december med Rosalinde Mynster, Mads Wille og Sarah Boberg.

Ionescos ENETIME har rullet over de skrå brædder på Théâtre de la Huchette i Paris uafbrudt i mere end 60 år. Den absurde perle har siden uropførelsen i Paris i 1951 gået sin sejrsgang på danske såvel som europæiske scener, og publikum har kunnet opleve klassikeren i alverdens berømte versioner. Herhjemme vil mange nok huske den legendariske TV-teater-udgave af ENETIME rulle over skærmen med Erik Mørk og Lone Hertz fra 1962 eller Flemming Flindts verdensberømte balletudgave af samme navn på Det Kongelige Teater.

Nu er tiden kommet til at opføre klassikeren på ’Hestens’ skrå brædder. Mads Wille, Rosalinde Mynster og Sarah Boberg er det mesterlige trekløver der tager livtag med de udfordrende roller.ENETIME anno 2017 iscenesættes af teaterchef og instruktør, Maria Vinterberg.

I ENETIME udvikles en tilsyneladende harmløs undervisningstime sig til vanvid mellem den sadistiske skolelærer, spillet af Mads Wille, og den unge, ivrige elev spillet af Badehotellet-stjernen Rosalinde Mynster. Trods den unge piges evne til at multiplicere astronomiske tal, kan hun kun tælle til seksten. Og under et stadig større pres fra sin bestialske lærer udvikler hun tandpine, der vokser i takt med hans eskalerende brutalitet. Ionesco kalder selv ENETIME for ’Drame Comique’, og i Maria Vinterbergs moderne version af den absurde klassiker kan publikum også glæde sig til både drama, uhygge og gode grin.

ENETIME spiller på Teatret ved Sorte Hest fra den 20. okt – 2. dec 2017.
Læs mere på www.sortehest.com

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort