Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Edison

Edison

Edisonsvej 10
1856 Frederiksberg C

Åbningstider

billetkontoret (Betty Nansen Teatret), man - fre 14.00-18.00, lør 14.00-16.00, Billetkontoret på Edison åbner en time før forestillingen starter

Kontakt

33 21 14 90
 

 

 

 

Edison er Betty Nansen Teatrets anneksscene, en formmæsig legeplads og eksperimentarium, hvor der er højt til loftet og mulighed for at flytte på publikums perspektiv ved hjælp af fleksibel scene- og sædeopbygning. Scenen har en dejlig barsk foyer.
Edison er Betty Nansen Teatrets anneksscene. Formmæsig legeplads, eksperimentarium, højt til loftet og mulighed for at flytte på publikums perspektiv ved hjælp af fleksibel scene- og sædeopbygning.

Idéen til Edison var allerede formuleret i hovederne på Betty Nansens dynamiske duo, Peter Langdal og Henrik Hartmann, før de satte sig på hver sin side af deres dobbelte direktionsskrivebord i 1992.

I deres ansøgning beskrev de idéen om en slags teater transportable. Et virkeligheds- og nutidsteaterrum med kort afstand mellem tanke og handling, plads til de smallere forestillinger, plads til at dumme sig og mulighed for at bryde former op og ned.

Edison åbnede med en urpremiere, bestillingsarbejdet De 7 Dødssynder, der var lige så råt som det rum, der blev indviet. Stærke sager, efter Jyllands-Postens opdagelsesrejsende hovedstadsanmelders mening, men tilpas forfriskende for resten af anmelderkorpset.

Siden har manuskripter og scenografi af så forskellige hjerner som T.S. Høeg, Kirsten Thorup, Carsten Jensen, Michael Kvium, Christian Lemmertz, Pia Tafdrup, Morti Vizki og Lars Norén prøvet kræfter med Edisons store rum.

Scenen har en dejlig barsk foyer, muligvis ment som den københavnske teaterverdens svar på en berlinsk undergrundsstation dagen efter genforeningsfesten.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.