Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Det Ny Teater

Det Ny Teater

Gammel Kongevej 29
1610 København V

Åbningstider

man 12.00-18.00
tir-tor 12.00-19.30
fre-lør 12.00-20.00
søn 12.00-15.00

Kontakt

33 25 50 75
 

Diverse

AOK anbefaler

 

 

 

  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Inspirationen fra 1900-tallets pariseropera fornægter sig ikke i Det smukke Ny Teaters bygning, hvor lysekronerne skinner og publikumsrækkernes røde teaterplys indbydende lokker til fuldblods musical af fornem international Broadway-race, som man ellers må rejse til London eller New York for at opleve.
"De mange opsatte musicals og en sikker fornemmelse for, hvad der er attraktivt for et stort publikum, er grunden til Det Ny Teaters succes." Sådan lyder teaterchef Niels-Bo Valbros opskrift på at drive et stort teater med 1000 pladser uden offentlig støtte til produktionsomkostningerne.

Repertoiret
Repetoiret på Det Ny Teater er i disse år helt klart inspireret af vor tids Moulin Rouge, med hvad dertil hører af glamour, glitter og glans. Det Ny Teater har da også sat flere af de ægte West End-stykker op, deriblandt Andrew Lloyd Webbers Phantom of the Opera, Cats og Gershwins West Side Story og My Fair Lady.

Det, der adskiller Det Ny Teater fra andre musicalproducenter, er, at teatret i de fleste tilfælde har købt retten til at opføre de ægte West End-produktioner - og dermed også retten til originale manuskripter, kostumer og rekvisitter. Man kan derfor være sikker på, at den fantastiske musical, som man så i London, vil ligge på akkurat samme niveau i Danmark - dog med dansk tale.

Historie
Det Ny Teater genåbnede 4. november 1994, gennemrenoveret for 50 millioner kroner fra kælder til tagkrone og tilbageført til det oprindelige udseende fra begyndelsen af århundredet.

Teatret åbnede - for første gang - i september 1908, da myndighederne i det hastigt voksende København rystede op med endnu en bevilling, efter at majestæten (Frederik den 8.) havde ladet forstå, at det ville være passende.

Placering
Det Ny Teater er placeret i passagen mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade. Teaterbygningen er konstrueret med Pariseroperaen som forbillede: Kongekrone på taget, imponerende marmortrapper, drejescene, balkoner og familieloger.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.