Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Den Grå Hal

  • den grå hal Foto: Jens Nørgaard Larsenden grå hal Foto: Jens Nørgaard Larsen
Den Grå Hal i Christiania har en lang tradition for koncerter, teaterforestillinger, foredrag og julefest for storbyens enlige. Musikhistoriens store og små stjerner har optrådt her, og i nyere tid har hallen været brugt af flere af hip-hops større navne.
...
Den store hal er bygget i 1891, oprindelig som ridehus på Bådsmandsstrædes Kaserne. Fra Christianias fødsel i begyndelsen af 70'erne var hallen samlingssted for Fristadens store kultur-, musik- og teaterarrangementer.

Den Grå Hal har en lang tradition for koncerter, teaterforestillinger, foredrag, julefest for storbyens enlige, diasshows og andre kulturelle initiativer - herunder mange støttearrangementer, hvor overskuddet er havnet et eller andet sted tilpas langt til venstre for midten.

I de seneste år er hallen mest blevet brugt til koncerter af arrangører, der lejer sig ind.

Den Grå Hal har i tidens løb lagt rum til et helt arsenal af musikhistoriens store og små stjerner, som f.eks. Portishead, Bob Dylan, Rage Against the Machine, Metallica, Manic Street Preachers, Faithless m.fl.. Desuden var Peter A.Gnags og hans medjyder fast genbagevendende inventar på scenen i de år, hvor de udgav deres første 20-30 plader.

LYDFORHOLD: Rimelige - men lidt rungende. Hallen er uden eget udstyr, så alt skal bygges op fra grunden hver gang. Lyd- og lyskvaliteten kan derfor svinge meget, afhængig af om der står fjols eller proff i nakken på crewet.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.