Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatret

Frederiksberg Allé 57
1820 Frederiksberg C

Kontakt

33 21 14 90
 

Diverse

AOK anbefaler

 

 

 

  • Betty Nansen Teatret Foto: Linda HenriksenBetty Nansen Teatret Foto: Linda Henriksen
Betty Nansen Teatrets repertoire spænder fra originale (til tider radikale) nyfortolkninger af klassikere over musikforestillinger til ny nordisk dramatik. Særligt er den svenske dramatiker og samfundsrevser Lars Noréns stykker nærmest blevet Betty Nansens varemærke.
Betty Nansen Teatrets repertoire spænder fra originale (til tider radikale) nyfortolkninger af klassikere over musikforestillinger til ny nordisk dramatik. Særligt er den svenske dramatiker og samfundsrevser Lars Noréns stykker nærmest blevet Betty Nansens varemærke.

Indretning
Betty Nansen Teatret er et fornemt, gammelt hus, og det ser man tydeligt i både foyer og selve teatersalen. Her er fine træpaneler, plyssede sæder og lysekroner fra dengang, hvor teaterture var forbeholdt det bedre borgerskab. Der er såvel balkonpladser som pladser foran scenen, medmindre hele teatret er ommøbleret og ustyret med en helt alternativ scenografi, som det sker nu og da.

Mændene bag teatret
Ledelsen har siden 1992 bestået af den kunstneriske leder instruktøren Peter Langdal, der har videreført teatrets tradition for at kombinere høje kunstneriske ambitioner med en bred publikumsappel, og den administrative leder Henrik Hartmann, der med sin ligefremme frækhed er ganske fremragende til at lokke folk til.

Teatrets historie
Bygningen åbnede i 1857 som musik- og ølhallen Odeon. Navnet blev senere ændret til Frederiksberg Morskabsteater, og i sommeren 1889 blev stedet indrettet til serveringsteater, der lagde ud med en række små folkelige stykker og senere udvidede med revyer, farcer, opretter, koncerter og lystspil.

I 1914 skiftede navnet til Alexandra Teatret. Tre år senere vendte den danske skuespillerinde Betty Nansen tilbage til Danmark efter et mislykket forsøg på at blive verdensberømt filmstjerne i USA. Hun satte sig i direktørstolen, gav teatret sit eget navn og gik som instruktør og administrator i gang med at realisere sin ide om en ny kunstnerisk scene på Frederiksberg.

Publikum fik den hjemvendte primadonna at se allerede i åbningsforestillingen, en fransk komedie, hvor fru direktør Nansen optrådte som sprudlende ung enke i sølvkjole.

Betty Nansen ledede teatret i 26 sæsoner frem til sin død i 1943. Herefter blev navnet ændret til Allé Scenen, idet fruens sidste vilje var, at intet teater efter hendes død måtte bære hendes navn. Dette forbud trodsede Morten Grunwald imidlertid, da han tiltrådte som direktør i 1980, og siden har teatret på Frederiksberg Allé stået som et mindesmærke over en af dansk teaters største kvindelige personligheder.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Den ringeste kundebehandling

Betty Nansen gør sine kunder til grin. Tilbud der rundsendes er ikke tilgængelige for alle kunder og når man forespørger behandles man dårligt.
Mit konkrete eksempel: Jeg havde købt billetter til en forestilling. Betty Nansen rundsender tilbud til medlemmer på teatret om at man kan få stor rabat på billetterne. -Men nægter efterfølgende at give mig rabatten med henvisning til at jeg allerede har købt billetterne.
Jeg har sjældent oplevet en dårligere behandling af kunder og at blive gjort til grin på den måde. -Så alle andre kan nu få rabatten - men ikke jeg fordi jeg har købt billetter!!!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester