Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 25/09/12

Bang & Betty på Folketeatret

Tidspunkt

Folketeatret - Hippodromen

Nørregade 39
1165 København K

Åbningstider

Billetkontor:Hverdage kl. 13-18, Lørdag kl. 12-15.30

Kontakt

33 12 18 45
 

 

  • Foto: PR Foto: PR
En fortælling om køn, kærlighed og København.

...

Det var på Folketeatret, det skete! Det var på teatret i Nørregade, at forfatteren og sceneinstruktøren Herman Bang arbejdede med den ambitiøse og talentfulde unge skuespillerinde Betty Nansen, som han ledte frem mod nye gennembrud, og hos hvem han fandt en mindst lige så krævende åndsfælle i kampen for kunsten.

Nu mødes de tostærke personligheder på igen, når Folketeatret sender dem på scenen i et fiktivt møde, hvor også Bangs unge protegé, skuespilleren Fritz Boesen og forfatteren Johannes V. Jensen dukker op og blander sig i samtalen.

 I 100-året for Herman Bangs død har den Reumert-vindende dramatiker Jakob Weis (»Helmer Hardcore«, »Udslet Hornsleth«) skrevet det helt nye stykke »Bang og Betty«, der lader personlighederne tørne sammen i forbindelse med en alkoholvædet teaterprøve på Strindbergs »Frøken Julie« i 1898.

Ole Lemmeke er den farverige outsider Bang, der kæmper for sin ulyksalige og smertefulde kærlighed til den egoistiske Boesen (Caspar Crump), mens også Betty Nansen (Cecilie Stenspil) har knas på kærlighedsfronten og Johannes V. Jensen (Laus Høybye) har sine egne motiver for at indfinde sig. Christoffer Berdal iscenesætter og Nina Flagstad har skabt scenografien.

Med »Bang og Betty« fortsætter Folketeatret den række af nye stykker om danske forfattere, der resulterede i det glimrende Karen Blixen-stykke»Om baronessen« om Karen Blixen sidste sæson.

Hvad: Bang & Betty

Hvor: Folketeatret, Hippodromen
Hvornår: 4.oktober - 12. november

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register