Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 15/10/07

Bådteatret

Bådteatret lægger vægt på at have en skarp, men uforudsigelig, profil og spiller fortrinsvis ny dansk dramatik for børn, unge og voksne. Ofte er forestillingerne skrevet direkte til teatret. Båden, Pram 51, er bygget på B&W i 1898.
Danmarks eneste sejlende teater ligger i Nyhavn i en dejlig tykmavet båd Pram 51 samlet på B&W i 1898. Prammen er en såkaldt lægter, en fladbundet bådtype, der oprindelig er bygget til lastning og losning af gods på større skibe.

Pram 51 blev senere ændret til teaterskib, hvorefter hun lå i Stockholm om vinteren og turnerede i Skærgården om sommeren. Den tjans varede indtil 1972, hvor hun blev købt af en gruppe danske teaterfolk og arkitektstuderende og tøffede til Danmark. Dermed blev en teoretisk afgangsopgave - med overskriften Indret En Teaterbåd - til virkelighed.

I foråret 73 slog Bådteatret landgangsbroen ned for publikum og inviterede til premiere på Den Mekaniske Dukkes Forvandling af og med den legendariske dukkemager og teatermand Kaj Matthiessen. 25 år senere i 1998 skrev og instruerede hans søn, Jacques Matthiessen Et stykke Af Vejen - og førte dermed teatrets ry for at spille børneteater af høj kvalitet en generation videre.

I begyndelsen af 1980'erne, hvor det blev gruppeteaterpolitisk acceptabelt at arbejde med klassiske tekster, vuggede teatret legesygt med på bølgen af Holberg-nyfortolkninger - og fejrede repertoirets indtræden i de voksnes rækker med en yderst fantasifuld, lettere vanvittig udgave af Ulysses von Ithacia.

Bådteatret lægger vægt på at have en skarp, men uforudsigelig, profil, og spiller fortrinsvis ny dansk dramatik for børn, unge og voksne. Ofte er forestillingerne skrevet direkte til teatret.
Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 35966 18. okt 2011
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.