Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 17/04/18

Anemone Teatret

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

I en baggård i det indre København findes et magisk sted, der i over 30 år har taget børn og voksne med på eventyrlige rejser.

Anemone Teatret er et af Danmarks stationære børneteatre og var dengang tilbage i 1980’erne, hvor det hele begyndte, et af de turnerende børneteatre, der turde gå imod tidens strømning og tage børnene alvorligt og ikke kun servere ufarlig dramatik.

På teatret, der siden august 1987 har haft til huse i et gammelt bageri i den danske hovedstad, spilles der årligt 300 forestillinger for mere end 35.000 børn og voksne.

Det var skuespillerne Lisbet Lipschitz og Albert Nielsen, der tilbage i 1980’erne slog teaterpjalterne sammen og blev pionerer i forhold til at skabe en ny form for børne- og ungdomsteater.

De klassiske og harmløse børneteaterforestillinger blev skiftet ud med magi, eventyr og en tæt dialog mellem scene og sal. Børneteatret skulle ikke længere kun opdrage, men sætte børns syn på verden og livet i scene. Store emner som liv, død, krig, fred, glæde og smerte skulle berøres i børnehøjde.

»Lige siden vores første forestilling, som vi lavede inden Anemone Teatret var etableret, har de centrale temaer i forestillingerne været tro, håb og kærlighed. For os har det altid været vigtigt at lave forestillinger om de ting i livet, der er svære at forstå. Vores intention har altid været at give spørgsmålene videre til børnene, ikke sandheden – for børn skal ikke påduttes de voksnes sandhed, men opfordres til selv at lede efter den«, forklarer Albert Nielsen, der er skuespiller og administrerende leder af teatret.

Anemone Teatret har løbende forskellige skuespillere tilknyttet, og hvert år opføres der også gæstespil på teatrets scene, ligesom der holdes børnekoncerter og andre arrangementer.

Billetpriser:
Løssalg voksen 135 og 65 kr. for børn.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.