Føj til favoritter Del Send
Scene | 27/11/12

Amy Winehouse-forestilling på Det Kongelige Teater aflyst

  • Foto: Ben Stansall Foto: Ben Stansall
Den afdøde sangerindes far har sagt nej til musikforestillingen, som skulle have haft premiere i begyndelsen af det nye år.

...

Den planlagte forestilling »Amy« omhandlende den nu afdøde britiske sangerinde, Amy Winehouse, der skulle have haft premiere på Det Kongelige Teater i begyndelsen af det nye år, bliver ikke til noget. Amy Winehouses far, Mitch Winehouse, der ejer rettighederne til datterens musik, har sagt nej.

»Vi er ret chokerende lige nu. Vi skulle have startet prøverne her om et par dage og nu får vi så at vide af Koda, at vi ikke må bruge noget som helt,« siger pressechef for Det Kongelige Teater, David Pepe Birch og understreger, at teatret i første omgang havde fået tilladelse fra Koda til at bruge musikken i forestillingen.

Det viser sig imidlertid, at Koda, der varetager komponisters og musikeres rettigheder i første omgang havde givet Det Kongelige Teater tilladelsen uden at have clearet det med rettighedshaveren – i dette tilfælde Amy Winehouses far.

Mitch Winehouses antipati mod den danske forestilling burde ellers ikke komme som nogen overraskelse. Allerede den 25. oktober var Mitch Winehouse ude i pressen for at sige, at de ikke kunne bruge sangene og i det hele taget kritisere forestillingen som han kaldte: »a load of rubbish«

»Det vil blive fuldstændig som en af de her uautoriserede biografier, der er lavet om hende. De kan ikke bruge sangene, så det vil ikke være værd at se. De er fuldstændig lige glade med om det er for tidligt. De er kun interesserede i at tjene penge,« sagde Mitch Winehouse til Yahoo News UK.

En gråzone Hos Koda beklager man hændelsesforløbet og betegner rettighederne på teaterområdet som en »gråzone«.

»På grund af forestillingens størrelse mente vi ikke at det var nødvendigt at cleare hos rettighedshaveren, da det ikke er kommercielle interesser, der ligger til grund for forestillingen,« siger kommunikationschef hos Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius og henviser til, at »Amy« skulle vises på Det Kongelige Teaters eksperimenterende scene »Det Røde Rum«.

»Men rettighedshaveren kan jo altid sige nej og det er det har han så gjort i det her tilfælde. Og det betyder selvfølgelig, at vi må til at kigge vores procedurer igennem fremadrettet, så vi ikke kommer til at stå i den her situation en anden gang,« siger Nicolaj Hyltén-Cavallius.