Føj til favoritter Del Send
Scene | 29/11/12

Aladdin rykker til Operaen

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Da Fredericia Teater i 2012 fik premiere på Disney-musicalen "Aladdin", gik alt over alle forventninger. Forestillingen har spillet for fulde sale i den jyske musicalhovedstad. Nu er det københavnernes tur.

   

De musicalfanatiske københavnere har rejst langt for at se "Aladdin" på Fredericia Teater. Nu har teatret indgået en aftale med Det Kongelige Teater, som sikrer produktionen scene på Operaen fra juli 2013. Og teaterchef for Fredericia Teater, Søren Møller, er stolt.

"Det er et stolt øjeblik for Fredericia Teater. Vi har længe talt om, at flere københavnere skulle have mulighed for at se vores forestilling, og at vi har fået en aftale i stand med Det Kongelige Teater, og at forestillingen opføres i selveste Operaen, havde vi aldrig turde tro på."

Forestillingen er en viderebygning på den kendte Disney-tegnefilm fra 1992. Som biograffilm havde den stor succes i hele verden. Musikken, som også går igen i musicalversionen, er komponeret af Alan Menken, og sangteksterne er skrevet af Tim Rice og nu afdøde Howard Ashman. I alt 522.000 danskere så Aladdin i biograferne tilbage i 1992. Det er første gang, musicalversionen spilles udenfor USA. Og Disney selv er glade.

"Vi ser frem til at forlænge succesen fra Fredericia, når vi tilbyder denne sjove og underholdende oplevelse til et endnu større publikum efter at der er indgået aftale med Det Kongelige Teater," udtaler Casper Bjørner, som er Country Manager hos The Walt Disney Company Nordic. "Disney har et stærkt lineup af forskellige koncepter for sceneshows, og det er et område som vi ser frem til at udforske videre i Norden. Så jeg håber, at dette kan fungere som inspiration i forhold til lignende produktioner, store som små, inden for dette område i vores region."

Når "Aladdin"-produktionen slår sig ned på Holmen, er det med samme cast som i Fredericia. Johannes Nymark som Aladdin, Maria Lucia Heiberg og Kristine Yde som Jasmin samt den nye, unge musicalstjerne Pelle Emil Hebsgaard som Genie. Ensemblet er 30 mand stort.

Hvad: Aladdin the Musical
Hvor: Operaen
Hvornår: 19. juli - 20. august 2013