Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 19/11/12

Afrikansk fairtrade danseshow anløber Bremen

  • Danseforestillingen "Out of Africa" begynder sin Danmarksturné onsdag på Bremen Teater. Opsætningen indeholder i alt 25 kenyanske dansere, der kombinerer traditioner med moderne funk fra Afrika. Foto: PRDanseforestillingen "Out of Africa" begynder sin Danmarksturné onsdag på Bremen Teater. Opsætningen indeholder i alt 25 kenyanske dansere, der kombinerer traditioner med moderne funk fra Afrika. Foto: PR
25 letbenede kenyanske dansere betræder onsdag de skrå brædder i Bremen med forestillingen "Out of Africa", der giver en tur gennem Kenyas historie. Hele molevitten har fået en fairtrademærkning, lover arrangøren.

Termometret er på vej ned i den kølige ende af spektret, men måske kan den afrikanske danseforestilling "Out of Africa" gøre noget godt for de kolde fingerspidser. Arrangøren lover nemlig en anderledes oplevelse, når det 25 personer store danseensemble fra Kenya med den hollandske bagmand går på scenen i Bremen på første stop af deres Danmarksturné. Showet finder inspiration i Kenyas traditionelle stammefolk masaiernes historie, der blandes sammen med de mere moderne funk og jazzede toner, der huserer i Mombasas og Nairobis natteliv.

Og publikum kan se på de dansende kenyanere med god samvittighed, for arrangøren oplyser i en pressemeddelelse, at de har sørget for at "Out of Africa" som et af de første underholdningsshows i Europa har opnået fairtrade godkendelse. Det sikrer, at de medvirkende får en løn, der svarer til det, deres europæiske kolleger får, ligesom der er udsigt til efteruddannelse til de enkelte artister, lover arrangøren.

Arrangøren er hollænderen Peter Ultee, der tidligere har skabt forestillingen "African Mamas". Den er måske kendt af nogle danskere, for forestillingen gæstede Danmark tilbage i 2008.

"Out of Africa" spiller indtil lørdag, hvorefter forestillingen tager på turné til otte jyske byer.

Hvad: Danseforestillingen "Out of Africa"
Hvor: Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V
Hvornår: Klokken 20.00 fra 21. november til 24. november.
Hvordan: Billetsalg på Billetlugen.dk og Billetnet.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register