Føj til favoritter Del Send
Scene | 18/12/12

Årets scenedebutant: Det overbevisende gennembrud

  • Foto: Nils Meilvang Foto: Nils Meilvang
25-årige Pelle Emil Hebsgaard brød igennem med et brag som den blå lampeånd Genie i musicalen Aladdin på Fredericia Teater. ’Aftenens helt store overraskelse’, ’vælter salen med sin utæmmelige energi’ og ’et komisk stortalent’ var bare nogle få af de flotte roser, anmelderne kastede efter den nye stjerne.

...

Der findes lovende debuter og så finder der helt og aldeles overbevisende debuter. Berlingskes egen teaterredaktør Jakob Steen Olsen anmeldte Pelle Emil Hebsgaards præstation i ’Aladdin’ med ordene:

’Er der noget mere besnærende, noget mere jublende overgivent, end at overvære et vaskeægte gennembrud på teatret? Et af den slags, hvor en ung skuespiller overrasker alt og alle, med et talent, der lover godt for fremtiden? Sådan et får den unge musicalperformer Pelle Emil Hebsgaard på Fredericia Teater.’

»Jaeh«, svarer Pelle Emil Hebsgaard med et skævt smil på spørgsmålet om, hvad alle de flotte ord har betydet for ham, »nu kommer jeg jo fra sådan en midtjysk familie, hvor man forholder sig ydmygt til tingene, så jeg tager det hele ind og er enormt taknemmelig, men bliver stadig overrasket, når I udnævner mig til årets debutant. Det er bare helt fantastisk.«

Pelle Emil Hebsgaard udstråler en varm energi, der med lethed fylder et rum. Han har altid vidst, at han skulle ’noget med en scene’. Om det skulle være film, teater eller musicals, havde han ikke overvejet så nøje, før han i gymnasiet hørte om Fredericia Musicalakademi. Han kom ind i andet forsøg og har elsket de tre år på ’akademiet’, der bød på langt mere end musicaltræning.

»Der er sådan en forestilling om, at vi bare går rundt og synger derovre, men vi lavede også Lars Norén teaterstykker og alt muligt andet. Der er så meget mere i musicalgenren end ’Sound of Music’, og det er spændende at arbejde med nye måder at skabe kunst, der kan give folk noget med hjem.«

Netop det at give folk noget med hjem, er vigtigt for Pelle Emil Hebsgaard. »Jeg beder en lille bøn, inden jeg går på scenen,” siger han – og ser et øjeblik helt forlegen ud. ”I den bøn siger jeg, at det vigtigste for mig ikke er at have en stærk stemme, men at være et middel til at give publikum noget at gå hjem med. Hvis jeg kan røre publikum på en eller anden måde, de ikke lige regnede med, så er mit arbejde gjort.«

Vil det hele Pelle Emil Hebsgaard fik rollen som Genie takket være en god portion flabethed – teateret ledte egentlig efter en 40-50 årig showdanser, men Pelle Emil Hebsgaard insisterede på at få lov til at give sit bud. Og fik rollen.

»Min attitude er sådan lidt ’nu prøver vi’. Når jeg laver en rolle er jeg ret fanden-i-voldsk. Jeg går bare ind og giver et bud, jeg kan bedst lide at gå all in.« Den tilgang har indtil videre givet pote. Efter de flotte roser for ’Aladdin’ ringer Pelle Emil Hebsgaards telefon regelmæssigt med nye tilbud, og han er bevidst om at prøve at vælge roller indenfor forskellige genrer, for at vise, at han både kan og vil andet end musicals.

For tiden spiller han Balders blinde bror Høder i Folkteatrets opsætning af ’Valhalla’, inden han til sommer gentager rollen som Genie – denne gang i Operaen i København.