Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/01/16

YOBurger

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Enkelhed er vejen frem for YOBurger lige ved Vor Frue Kirke. De bedste ingredienser smækket sammen, værsgod, en af byens bedste burgere.

En rigtig god burger behøver ikke være særlig indviklet. Faktisk er den tit bedst, hvis den er helt simpel. Sådan tænker de også hos YOBurger, der tager en briochebolle smurt med klaret smør og stegt, tre forskellige okseudskæringer fra Grambogård, ost, tomat, salat og en hemmelig dressing.

Og voilá - en decideret himmerigemundfuld, der nok skal få køen til at vokse hos drengene, der styrer løjerne bag desken.

De hedder forøvrigt Patrick Bachmann, Lasse Meyer og Simon Vestford, og hvis du genkender navnene, så er det måske fordi Simon havde den populære Vestford Manor, og Patrick kører de succesfulde mexicanske Barburrito-restauranter i Gothersgade og Skindergade.

De har igennem en årrække været lige ved og næsten at hoppe ud i den store københavnske burgerkrig, og havde altså i starten af 2016 både samlet nok reference-burgere-smagninger ind verden over, samt kørt prøveballoner nok til at gøre det officielt. De har serveret tusindvis af burgere inkognito under navnet BarBurger hos Kødbyens Madmarked, Trailpark Festival og i Århus, og NU sidder den i skabet.

Se også: 10 af Københavns bedste steakrestauranter

YOBurger har to burgere at vælge imellem.

YOBurger med 100 grams enkeltbøf til 69 kr. eller dobbelt bøf til 89 kr. Og så en vegetarudgave - YOVeggie til 74 kr.

Og aldrig har en vegetarret da smagt så meget af smovset burger som denne. Eneste forskel fra kødversionen er, at kødet er skiftet ud med en panko-friteret portobellosvamp, og der er to slags oste i. Knasende, blød og lige til at blive vegetar af.

»Vegetarudgaver er tit kedelige med bønner og kikærter, men vi har valgt at smagen skal være hovedfokus her. Så YOVeggie er måske ikke verdens sundeste vegetarburger, men nok den der kommer tættest smagsmæssigt på en original. Hvorfor skal vegetarer snydes?« spørger Patrick retorisk.

Lokalet er intimt, tre meter bredt og uden de store dikkedarer. Dog har de et hemmelig selskabslokale, man kan spørge om, hvis man er en gruppe, der vil give den burgergas.

Til selve burgerne kan man tilkøbe alverdens upgrades - bl.a. avocado, crispy pancetta, blue cheese mayo samt 'pimp it up sauces' - alle til 5-20 kr. pr. upgrade.

Se også: Her er Illums nye rooftop food-court

Drengene har også været i det store køkken og lege med fermentering (bare rolig, de ved, hvad de laver og Patricks svoger er Michelin-restauratør Torsten Vildgaard fra Studio), så man kan også altid spørge om dagens specielle udbud til at smække i burgeren - der står en ordentlig samling syltekrukker med alverdens spændende ting i.

Placeringen på Nørregade 2, lige ved Vor Frue Kirke, skal nok blive et hit for de mange universiteter og skoler i området, ligesom hele Vestergade-bar-segmentet nok skal blive frygtelig lykkelige for en af byens bedste burgere på vej hjem fra bytur. Meningen er nemlig også på sigt at holde åbent om aftenen.

Og navnet YOBurger? Det stammer såmænd fra Patricks første firma, der for mange år siden hed YO! Business. Gammel kærlighed ruster aldrig.

Hvad: YOBurger
Hvor: Nørregade 2, København K
Hvornår: Alle dage 11.00-21.00

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.