Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/11/13

Wining & Dining

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk

I stemningsfulde lokaler på den mindre overrendte vest-side af Gråbrødretorv finder du Wining & Dining. Tidligere var nr. 12 en del af naborestauranten Le Pavé, der da også drives af samme indehavere - nemlig far Antonios og sønnike Dimitri K. Østerbye. Efter at have nydt stor succes med den franske moderrestaurant besluttede to sig i 2011 for, at tiden var moden til at prøve kræfter med et mere moderne koncept på den historiske adresse.

Med erfaring fra shweiziske Michelin-restauranter og ikke mindst en sommelier-uddannelse i bagagen vidste Dimitri, at den nye restaurant skulle stå i den gode vins tegn, men det endelige resultat blev i den grad noget, der endnu ikke før var (og er) set på den københavnske restaurantscene. Han ville nemlig gøre ad libitum-konceptet til noget stuerent og eftertragtet, hvilket - at dømme på gæsternes reaktioner - har vist sig at være en dundrende succes.

På Wining & Dining tilbydes således kun én fast 3-retters menu, der skifter i takt med sæsonens friske råvarer, og hertil kan du få skænket lige så meget kvalitetsvin, du orker at drikke - én hvid og én rød. Der er frit valg mellem 2 forskellige vinpakker; den "elegante" (445 kr. inkl. 3-retters menu), der byder på rød og hvid fra fornuftige producenter i klassen lige over hverdagsvin og den "excellente" vinmenu (545 kr. inkl. 3-retters menu) med flasker fra topproducenter i Europa og resten af verden.

Dimitri forsikrer, at gæsterne ikke kommer til at sidde og rykke for genopfyldninger. Årvågne og imødekommende tjenere er konstant på dupperne med flasken, så du for alvor kan få tilfredsstillet druetørsten til maden.

Den casual men kvalitetsbevidste til mad og vin går igen i indretningen, der ubesværet mixer historiske detaljer med moderne æstetik. Man har valgt at bevare de rå murstensvægge og fritliggende, 300 år gamle træbjælker, krydret med enkle træmøbler og raffinerede lys-installationer bag de sorte lædersofaer, hvilket giver en behageligt lounge-agtig følelse i restauranten, der kan huse den intime hyggestund såvel som større selskaber.

For mange år siden husede lokalerne et værtshus berømt og berygtet for at stimulere drikkelysten til det maksimale. Her drak man så meget øl, ens korpus kunne holde til, og rekordindehaverne fik deres bedrifter foreviget på en stor kridttavle, hvorefter de kunne afregne for en fast literpris. Selv om der nu til dags stadig lægges op til at drikke godt med vin til maden, er Wining & Dining i højere grad blevet et fast tilholdssted for afslappede madelskere end deciderede ølhunde.

 

 

Madanmeldelse: Wining & Dining

Brugeromtale
Oprettet af: W-D 17. jan 2011
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.