Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/03/16

Watami

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Gentoftes sushi-darling serverer japansk mad af høj kvalitet.

Godt nyt til gastronørder i Gentofte - den japanske restaurant 'Watami' er netop rykket ind overfor Schæffergården - og de har taget det allerbedste fra Japan med.

Lige overfor Schæffergården, i de lokaler der tidligere husede den italienske restaurant La Trattoria del Bosco har Willum Ji Cheang Zhou åbnet sin japanske drøm.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Han kommer fra en familie, der igennem generationer har drevet restauranter, og på trods af sine 25 år, har han allerede god erfaring, blandt andet fra Sticks'n'Sushi. Men drømmen om fod under eget bord har altid levet, og når den blev virkeliggjort, skulle den have hele armen.

'Intet ondt om andre restauranter, men jeg savnede et sted, der virkelig gjorde sig umage. Både med råvarer og behandlingen af dem. Og så måtte jeg gøre det selv,' fortæller han med den charmerende dialekt en kinesisk far og Hong Kong mor giver.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Alle saucer og dressinger er hjemmelavede - der er f.eks. piftet op med forskellige former for dashi, kombu og miso for at ramme den helt rigtige bløde balance - et træk der vidner om, at Willum vil smagsløgene det bedste. Der er en del sushi at lade sig friste af på kortet og den er knivskarp i anretningen, sart balanceret på smagen og alligevel i et prisleje, hvor man kan kigge forbi flere gange om ugen.

Foto: Rasmus Kramer Schou

F.eks. kan man vælge ad libitum til bare 208 kr. (børn 105 kr.) mandag-torsdag, hvilket absolut må være byens bedste tilbud. A la carte kortet er omfattende, og alt kan selvfølgelig også fås som take-away.

Bevæger man sig væk fra sushien, byder kortet på flere forskellige japanske sticks, ligesom man selvfølgelig kan hoppe om bord i udon, soba og ramen-supper - der alle er økologiske.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Indretningen er der også taget godt hånd om, og her emmer af rigtige valg. Mørke italienske designstole pryder gulvet i det aflange og lyse lokale. Sevice fra Broste, lamper fra Light-Point, højttalere fra Hifi-klubben og håndlavede soya-kander fra Kunstakademiet vidner om, at kvalitet både gælder på og omkring tallerknen - ligesom der selvfølgelig i bedste Michelin-stil er små sorte stofhåndklæder til at tørre hænderne efter toiletbesøget.

Alle vine er fra Laudrup-vin, og priserne er meget sympatisk sat - ligesom de otte forskellige slags sake, der i øvrigt bliver serveret i en særlig japansk kande, der holder temperaturen perfekt.

Watami er for øvrigt japansk og betyder 'fred og lykke', hvilket man må sige, Gentofte har fået.

fdhjhgj

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.