Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/11/15

Warpigs Brewpub

  • Foto: PR Foto: PR
De gale bryggere fra Mikkellers kæmpe brewpub i Kødbyen. Her går de amok med ét ton kød om dagen, røg i lange baner og medlemskaber med stramt militærhierarki.

Den verdenskendte øl-brygger Mikkel Borg Bjergsø har med Mikkeller for længst sat Danmark på verdenskortet og opnået international hæder. Og det stopper ikke her.

"Det er et stort sats det her, men jeg tror virkelig på det. Det bliver fuldkommen anderledes end noget andet, man tidligere har set, med nogle helt nye ideer og koncepter," fortæller Mikkel Borg Bjergsø. Mere om dem senere.

To tunge drenge
Warpigs (som er opkaldt efter et nummer af Black Sabbath) er en såkaldt brewpub, hvor to af verdens helt tunge øl-brygger-drenge, danske Mikkeller og amerikanske Three Floyds, sammen har åbnet et 1.000 kvm stort paradisland for alle øl- og kød-elskere.

"Lokalerne er rigtig Kødbyen-agtige, altså meget råt, slidt og tungt træ, for det hele er jo næsten fredet herude, og man må ikke røre det alt for meget," fortæller han.

Kvart million liter øl om året
Warpigs har derfor beholdt de gamle metalbaner i loftet, indretter med langborde og højborde og har plads til 180 gæster i stueetagen og 50 udenfor. I kælderen er der fyldt med masser af tønder og vil primært blive brugt til smagninger direkte fra tønderne og andre arrangementer.

De producerer 200 - 250.000 liter øl om året, og har 20 haner i restauranten, hvoraf de 5 er faste hus-øl, der ikke skifter.

"De faste øl er meget US inspirerede i stilen og opkaldt efter militærtanks. De andre haner kommer til at skifte, og der brygger vi bare amok, ligesom vi plejer," forklarer han.

Kød og bajere
Èn ting er at brygge øl, og som alle ved, har Mikkeller og Three Floyds allerede rimelig godt styr på den del af forretningen.

Noget andet er maden, som de kommer til at servere. Her har Mikkeller for nyligt åbnet Øl & Brød, en moderne smørrebrødsrestaurant, som hurtigt har lagt sig godt til rette i toppen med de bedste herhjemme.

Warpigs er noget helt andet.

"Altså kort fortalt skal vi brygge øl og spise røget kød. Det er sådan et sted med gang i den med masser af svin og masser af bajere. Vi har to kæmpestore af de bedste smokers fra USA, så vi faktisk kan ryge ét ton kød om dagen, hvis det er. Det bliver fuldstændig Texas-håndholdt stil med masser af brisket, turkey og ribs, som vi har røget i 12-14 timer, så det falder fra hinanden."

Platicbestik og metalbakker
Restauranten har fokus på afslapning og uden servering. Oppe ved en disk vælger man sit kød, som nogen så skærer ud. Så vælger man 'sides', altså chilli beans, mac 'n' cheese og lignende som kommer i flamingo skåle, op på sin metalbakke, betal og med nogle store fadøl i hånden ned til langbordene.

"Selvom stemningen er nede på jorde, har vi rigtig høje krav til, hvordan BBQ skal laves rigtig. Vi prøver at starte en revolution indenfor BBQ, og går i samme stil som Rasmus Oubæks Barbie, som jeg synes er helt vildt godt," fortæller ølbryggeren.

Og så tilbage til de nye og anderledes koncepter.

Warpigs er tænkt som et sted for alle, og for at sætte en streg under det, kommer de til at tilbyde en form for loyalitets-medlemskab på steroider, så gæsterne får en form for ejerskabsfølelse over det nye sted.

"Vi har simpelthen en Warpigs Club, hvor man kan opnå forskellige grader af militær rang."

Man kan også næsten lave en militærkarriere bare ved at smage øl og komme højere op i graderne. F.eks. kommer der måske plads til 50 sergenter, 20 løjtnanter, 10 majorer og 3 oberster. Eller den helt vilde: General.

"Vi forstiller os, der kun er én Warpigs general. Det koster så måske 500.000 kr. i engangssum, men så får man også sit navn på brygkedlen og får brygget sin egen øl, ligesom man får egen stol og en gratis øl hver dag resten af livet. Vi har regnet på det, og hvis man kommer hver dag i 30 år og får sin øl, så har man faktisk drukket for 700.000 kr., så det er ren overskud at blive general," fortæller Mikkel Borg Bjergsø.

Mesterlokale
Der er også et gammelt 13 kvm 'mesterkontor' i midten af lokalet, hvor chefen førhen sad bag glasvinduer, og det indretter de også efter alle kunstens regler - selvfølgelig med egen ølhane - og her har generalen selvfølgelig også fortrinsret til at sidde.

"Der er meget lidt jantelov over sådan en idé. Det, at man kan købe sig til ting og fordele, er ikke noget, vi har set så meget herhjemme. Og så må vi ikke glemme mulighed for det enormt seje i, at man kan gå rundt og blære sig med sin titel," siger han.

"Dem fra Three Floyds er helt vilde med rollespil, og de elsker også sådan noget her. Nick (en af stifterne af Three Floyds, red.) har jo skumsværd og skjolde stående på sit kontor. Det er super fedt."

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

sakacamprung

thanks for the information that you have brought a very interesting and very useful Obat Pendarahan Di Otak dengan Jelly Gamat QNC dan Ace Maxs

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester