Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/11/12

Vovehalse åbner ny restaurant

  • Foto: PR Foto: PR
Tilsammen har de lige præcis nul minutters erfaring fra restaurationsbranchen. Men det holder dem på ingen måde tilbage fra at åbne restaurant midt i Kjøbenhavn.

...

Rasmus Rask er officer og Peter Hejler er advokatfuldmægtig. Og lige om lidt er de restauratører for første gang. De to debutanter forelskede sig nemlig i nogle slidte lokaler i Dronningens Tværgade 10 og åbner nu restauranten 'Kjøbenhavn' efter at have sat stedet i stand.

Og angsten for at åbne restaurant i Københavns hårde konkurrencemiljø skræmmer på ingen måde. 'Vi tror på, at en succesfuld forretning er skabt af et tilfreds personale, og vi har fået nogle virkelig dygtige og seje folk, der alle synes, at det er et fedt koncept. Vi er dybt afhængige af de ansatte - fra chefkok til opvasker - og de skal føle, at det er deres sted. Det vil gæsten også kunne mærke', fortæller medejer Peter Hejler.

Selvom det er deres første forsøg udi faget, bliver der ikke gået stille med dørene. Kjøbenhavn er nemlig åbent fra tidlig morgen til ud på natten - alle ugens dage, så der er potentiale for et ægte stamsted, hvor man altid lige kan droppe forbi.

Både Peter og Rasmus flyttede begge til København for små ti år siden, og det har fra starten været tanken, at restauranten skulle være en hyldest til den by, som tog så godt imod dem.

I forlængelse af hyldesten til København samarbejder restauranten meget med lokale leverandører, og både indretning og menukort er opkaldt efter kendte steder. Man kan således få et bord på 'Nørrebro', mens man drikker Vesterbro-sjusser.

Menukortet bliver ikke så stort, men med fokus på lækker mad af gode råvarer der matcher årstiden. 'Og det gælder hvad enten man vil snuppe en varmbrygget kop kaffe og hjemmelavet bolle med på kontoret, tage en let frokost i shoppe-pausen eller nyde en tre-fem retters gourmetmenu i roligt tempo', siger Peter Hejler.

Hvad: Kjøbenhavn
Hvor: Dronningens Tværgade 10
Hvornår: Åbner tirsdag d. 6. november

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Pænt, rent og komplet kedeligt

Flinkt personale, omend en smule påtaget korrekt. Indretningen og stemning går hånd i hånd - kedelig og åndløs.

Alt i alt en ligegyldig oplevelse der på ingen måde lagde op til et nyt besøg.

Hvis jeg vil på Nørrebro så tager jeg på Nørrebro!

 

Lækker frokost

Nød en frokosttallerken på Kjøbenhavn, som i den grad var vellavet. Rummet og stemningen er caféagtig, men maden er af langt højere kvalitet, end det der opleves hos hovedparten af caférne i København.

 

Fantastisk og originalt!

Den originale indretning, og Kjøbenhavns søde og imødekommende medarbejdere, indbyder til adskillige timers hygge med lækker kaffe, gennemført menukort og fantastiske cocktails.

Derudover har de en uovertruffen viden om vin, som blot underbygger stedet professionalisme yderligere.

Det er langt fra sidste gang jeg kommer her!

 

Fedt sted!

Et helt særligt, fedt sted.

Tak for god behandling, stemning og mad sidst.

Kan klart anbefales!