Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/02/12

Vinthers Bageri

Vinthers Bageri

Sorgenfri Torv 18
2830 Virum

Åbningstider

Mandag til fredag 6.00 - 17.30
Lørdag 6.00 - 14.00
Søndag 6.30 - 13.00

Kontakt

45 85 71 37
 

 

 

 

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
På Sorgenfri Torv ligger Vinthers Bageri, som siden 2001 har været ejet af John og Birgitte Jensen. Her bliver blandt andet bagt i stenovn – en Bago-line-ovn, som ifølge John skulle være Ferrarien indenfor stenovne.

...

Bageriet bestræber sig på hele tiden at arbejde med de nye tiltag indenfor brød. Derfor har de netop lanceret et Manitoba brød, som er lavet på noget canadisk mel, der oprindeligt blev dyrket af indianerstammen ’Manitoba-stammen’.

»Kornet lever under forhold, der gør, at det kan suge en masse vand, og det betyder, at det kan holde sig i mange dage. Jeg behøver ikke at blande en masse gær i, men lader det stille og roligt hæve i to døgn, og det giver mere smag.

Jeg fik tilsendt en prøve på melet for noget tid siden, har arbejdet med det og synes, det er helt fantastisk. Derudover laver vi et kartoffelbrød, hvor der er kartoffelflager i, som også gør, at det holder på fugtigheden, og det kan jeg altså også anbefale,« fortæller John Jensen.

Læs også guiden: De 5 tesaloner

Derudover kan John Jensen bryste sig af, at deres stamkunder kalder hans glutenfri rugbrød for verdens bedste og mener, at forklaringen skal findes i, at de blander ingredienserne selv og benytter deres egen surdej.

I kagemontren kan man desuden finde nogle små tegneserieagtige kager, somkun de laver. »Vi har fået ny konditor, som får smidt en masse sjove kager ud i forretningen - blandt andet nogle Angry Birds-kager, som er inspireret af Angry Birds-spillene på mobiltelefon.

Det er en total kopi af Angry Birds, men er altså en lagkage- og mazarinbund med mørk og lys chokolade og appelsincreme. De koster 19,50 kroner,« fortæller John Jensen.

Måske man også skal prøve en romsnegl, når man er inde og handle hos Vinthers Bageri. Her er glasuren nemlig lavet af florsukker, 70 procent rom og piskefløde, som giver en speciel og meget stærk smag. Så behøver man ingen gammeldansk til morgenbordet!

Læs også: Her kan du spise i 2012

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester