Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/05/17

Vild gourmet-restaurant lukker

  • Taller. Foto: Rasmus Kramer Schou Picasa

    Taller.

    Foto: Rasmus Kramer Schou Picasa
  • Karlos Enrique Ponte steger grønne tomater. Foto: David Leth Williams

    Karlos Enrique Ponte steger grønne tomater.

    Foto: David Leth Williams
  12  
Jungletrommerne spiller farvel til venezuelansk darling. Men de kommer stærkt igen.

Taller - det vilde venezuelanske junglekøkken bag Det Kongelige Teater - bragede ind på den københavnske gourmetscene.

Bevæbnet med okra, guava, zanis, bitter yuca og guasacaca og alt muligt andet vi aldrig havde hørt om, endsige smagt før, lagde de den ene anmelder efter den anden ned, og snart var hele byen forelsket i de skøre kokkes serveringer.

Jacob Brink Lauridsen kom fra fire år som tjener på Noma og blev kørt i stilling som en af landets bedste General Managers med sans for forretning, mens de to venezuelanske kokke og ejere, køkkenchef Karlos Enrique Ponte Maldonado (Hacienda Benazuza, El Bulli, noma, Damindra, namnam) og souschef Luis Moreno Peña (Radio, namnam)  var de kreative kræfter, der blev sluppet løs i køkkenet med opfindsom gourmetmad til Tallers gæster.

Læs også: Overblik: Her kan du bade i København

Lørdag d. 10. juni sætter de jungletrommerne på pause. Taller lukker nemlig. Men kun midlertidigt.

Jacob Brink Lauridsen får opfyldt et ønske om at komme tættere på familien i Jylland og bliver restaurantchef på Molskroen, og det har fået Karlos og Luis til at gå i tænkeboks.

Læs også: Se alle billederne fra Taller her

Lokalerne er ikke fundet endnu og alle bolde er kastet op i luften, så præcis hvad Taller bliver, når de genopstår vides ikke endnu.

'Men lukningen i Tordenskjoldsgade er faktisk en god nyhed. For vi vil gerne gøre det endnu bedre. Når vi finder et nyt lokale med en bedre husleje, får vi også flere muskler, vi kan kaste ind i at gøre restauranten endnu skarpere,' fortæller Karlos, der også har fået en invenstor i ryggen til Taller v. 2.0.

Karlos Enrique Ponte steger grønne tomater. Foto: David Leth Williams

Der har efter sigende været idéer på bordet om, at Taller skulle skifte spor og servere mere folkelig venezuelansk mad. Ligesom de gjorde sidste år med deres særdeles populære 'La Arepera' - en ugentlig popup grill-bar fra Venezuela i lokalerne på Tordenskjoldsgade.

Her blev de dyre designmøbler, tjenere i knivskarpe jakkesæt og noget af byens mest innovative gourmetmad, skiftet ud med venezuelansk street-food serveret på plastiktallerkner,  men den gadekøkken idé bliver til gengæld eksekveret når Taller popper op masser af forskellige steder i byen til diverse arrangementer de næste måneder.

Læs også: Gourmetrestaurant transformeres til venezuelansk street-food

Indtil alt er faldet på plads, vil Karlos køkkenchef desuden rejse verden rundt og blive inspireret af forskellige køkkener.

Vi skal nok holde jer informeret om Taller version 2.0.

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"