Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/03/08

Vietnam

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Vietnam skråt over Nordhavn Station var en af de første herhjemme til at introducere det sunde, sprøde vietnamesiske køkken og serverer stadig god kvalitet til prisen.

Vietnam åbnede som byens første vietnamesiske restaurant i 1984 for enden af Nordre Frihavnsgade ved Nordhavn station. Restauranten er indrettet som eksklusive restauranter i Østen med vægge med mørke træpaneler og rødt og guldmønstret tapet, tykt gulvtæppe og et stort akvarium med karper. Her er en hyggelig, huleagtig stemning og en fornemmelse af at befinde sig i en tidslomme.

Spisekortet er stort og godt, og det kan være en god ide at gå uden om menuerne og selv prøve sig frem i menukortet, hvis I vil smage flere specialiteter. Her er både retter for chili-elskere, som gerne vil have det hot og for mere forsigtige, gennemsnitdanske ganer. Spørg dig frem hos tjeneren.

På Vietnam fås Pho-suppen både i store og i små portioner, hvilket er en fordel, hvis du også gerne vil prøve andre retter fra det vietnamesiske køkken, da en stor skål for de fleste gør det ud for et helt måltid.

Bestiller I Goi cuon ga va heo, som betyder noget i retning af rul selv, får I ikke blot lov at rulle jeres friske ruller selv med fyld. På Vietnam blødgør man også selv de hårde rismelspandekager, så de bliver føjelige og gennemsigtige, så når tjeneren sætter en stor skål varmt vand foran dig, er den ikke til at vaske hænder i.

I Vietnam drikker man te til maden, men en hvidvin med lidt sødme, for eksempel en Riesling eller en Pinot Blanc fra Alsace, er et perfekt match til de aromatiske retter med både chili, lime, koriander og sødme.

Vietnam skiftede ejere i 2004.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.