Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/02/17

Vesterbro har fået ny klasse-vinbar

  • Foto: Niclas Hechmann Foto: Niclas Hechmann
Et ambitiøst trekløver har netop åbnet Ancestrale på Oehlenschlægersgade. Kom med indenfor her.

Ancestrale er navnet på en metode til at lave mousserende vin - kendt som pet'nat (petillant naturel, en spontan, naturlig gæring) - og nu også navnet på en ny vin- og spisebar på Oehlenschlægersgade 12.

Johann Duedahl Jacobsen, Patrick Sebastian Hult og Andreas Waechter, der har en fortid hos blandt andet 108, Noma, Radio, Studio og Ved Stranden 10, har slået sig sammen i den nye vin- og spisebar midt på Vesterbro.

Læs også: Guide: 10 lækre cocktailbarer i København

Vine lavet med sund fornuft, mad til fornuftige penge samt en afslappet stemning udgør sammen grundstenene på Ancestrale.

»Vi serverer unikke vine lavet med sund fornuft og har sat os for at hylde vinens individualitet, så der er noget for alle på Ancestrale. Indtil videre har vi små 200 forskellige slags i kælderen, som vi kommer til at udbygge løbende, og de fleste af vinene sælger vi på glas. Du kan også købe en flaske med hjem, hvis du vil det,« siger Johann Duedahl Jacobsen.

Ancestrale er indrettet lyst i nordisk stil med et stort høj-træbord i midten, men også med et smukt klassisk apotekerloft til at give stemning.

Foto: PR

»Vores udgangspunkt er vinen, men maden følger med vores ambitioner på vinsiden. Man kan vælge mellem fem retter, som hver især koster 95 kr., eller man kan vælge alle fem retter for 375 kr. Ancestrale er inspireret af de steder, hvor vi tidligere har arbejdet, og vi går efter at servere comfort food med en masse smag og mumsfaktor,« forklarer Patrick Sebastian Hult.

Læs også: Guide: De 6 gode restauranter til girls' night out

Madkonceptet på Ancestrale er mad med få elementer med fokus på den gode smag og sæsonens grøntsager.

»Vi brænder for faget og for værtsrollen og vil gerne byde vores gæster inden for på Ancestrale i en afslappet stemning lidt som at sidde i sin egen dagligstue. Er det ikke lige tid til vin eller mad, er vi også ambitiøse med vores kaffe og te og lægger i det hele taget op til, at man slår et smut forbi, hvis man lige skal have en puster,« slutter Andreas Waechter.

Foto: PR

Hvad: Ancestrale
Hvor: Oehlenschlægersgade 12, Vesterbro