Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/11/17

Verdens næststørste ciderbar åbner på Vesterbro

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Over 100 forskellige cidere gør ny dansk ciderbar til verdens næststørste målt på udvalg. Kom med ind i æblernes verden her.

Cider er de nye bobler.

Selvom Danmark er et traditionelt æbleland, har vi aldrig rigtig haft den store tradition for at udvikle den gærede æblemost.

Så det har været Frankrig og Storbritannien, der har sidder på markedet.

Læs også: Gin-favorit åbner ny kæmpebar i Kødbyen

Det er de seneste år blevet vendt rimelig meget på hovedet, da topklasseproducenter som danske Fejø Cider og Æblerov har sendt så god cider på markedet, at f.eks. Noma og Relæ har indgået samarbejde med Æblerov for at udvikle unikke flasker til deres menuer.

Den interessefremgang har de også opdaget hos familien Holm.

Læs også: Gammelt teater bliver til Danmarks største pub

Far Hans samt sønnerne Rasmus og Simon er i generationer blevet tiltrukket af gode drikkevarer. Helt tilbage fra dengang deres bedstefar drog til Canada og producerede illegal whiskey til det forbudsramte USA, inden han vendte hjem og åbnede et rejsebureau med mad- og vinrejser til Frankrig.

Børnebørnene Simon, Emilie og Rasmus rejste naturligt nok meget i netop Frankrig og blev forelskede i cideren og alle dens nuancer - og den glæde ville de gerne dele med resten af verden.

Læs også: Nørrebro har fået ny seriøs whiskeybar

Så de åbnede Nordens første ciderbutik på Istedgade. Den blev så stort et hit, at de nu er flyttet til større lokaler - og åbner en decideret ciderbar.

»Vi har overtaget Ølbutikkens lokaler på Istedgade 44, og vi synes faktisk, det er meget passende, at ciderbølgen får sit epicenter netop der, hvor Nordens første og største specialøl-butik har ligget. For som vi siger, cider er de nye bobler,« forklarer Rasmus Holm.

Læs også: Guide: De 5 nye vinbarer

Holm Cider har et udvalg med over 100 cidere fra hele Europa, og hvis vi skal holde det op mod resten af verden, så har Holms egen research kun kunne finde én ciderbar i verden med større udvalg - Wassail i New York.

»Vi har altid undret os over, at der ikke er en større cidertradition i Danmark, for er der noget vi er gode til, så er det æbler,« siger Rasmus Holm og fortsætter:

»Vi ved, at vikingerne drak æblemjød, som faktisk bare er cider tilsat honning, og i gamle dage var der en stolt tradition for at lave gemmemost på mange gårde i Danmark. Æbler er en del af vores kulturarv, vores mytologi og vores samhørighed med normannere og keltere,« slutter Rasmus Holm

Hvad: Holm Cider, ciderbar og -butik
Hvor: Istedgade 44,  Vesterbro
Hvornår: Åbner fredag 3. november. Åbent torsdag 16-23, fredag 16-24, lørdag 12-24.