Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/03/18

Venezuelansk street-food popper op hos Mikkeller

  • Foto: PR Foto: PR
Venezuelas street-food nr. 1 - arepa - er klar til pop-up på Vesterbro

Kokken Karlos Ponte har de seneste år stået bag komfuret på Taller, hvor han har begejstret den ene anmelder efter den anden med sit vilde junglekøkken fra Venezuela. Taller lukkede dog sidste år for at finde nye lokaler til et endnu mere elaboreret gourmetkøkken.

Læs også: Taller er blevet til PMY

Men lokalerne blev omdannet til en ny restaurant nemlig PMY.

Det er et akronym for Papas (kartofler i Peru), Maíz (majs i Mexico) og Yuca (maniokplanten fra Venezuela) = PMY.

Herinde tryller de stadigvæk i junglekøkkenet, og en af de ting, som nok aldrig går af mode er deres arepas - Venezuelas svar på et pitabrød eller taco. De har tidligere med stor succes lavet deres La Arepera pop-up, og den har faktisk været så savnet, at de giver den endnu en tur.

Denne gang er det dog på udebane, for de har teamet op med Hyggestund - Ølbryggeren Mikkellers morgenmadsrestaurant på Vesterbro.

Læs også: Mums: Her er vinderne af årets kage 2018

Her kan man fra torsdag til lørdag fra kl. 17.00 til udsolgt hoppe ombord i arepas som Asado Negro (ølbraiseret oksekød) og Arepa Reina Pepiada (kylling, avocado og forårsløg) til 85 kr. stk.

Her er selvfølgelig også Mikkeller-øl til samt diverse snacks som yuca-fritter og stærk creme fraiche.

»Københavnerne er vilde med gadekøkkener, og det er ikke noget gadekøkken uden arepas. NBC og Insider sagde det faktisk bedst, da de kaldte »arepas is the new Taco«,« siger Karlos Ponte og fortsætter:

»Jeg håber ikke, jeg få ballade med min venner Emilio (PMY) og Rosio (Sanchez) på grund af det. Men anyway, arepas smager vild godt, specielt når man få en god bajer til, og vi har fået en fantastisk mulighed her med Mikkellers Hyggestund,« siger han.

Hvad: La Arepera pop-up
Hvor: Hyggestund, Viktoriagade 6, 1620 København V
Hvornår: Torsdag til lørdag kl. 17-21 frem til lørdag 28. april