•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 21/12/12

Velkommen i reservatet

  • Foto: Uffe Weng Foto: Uffe Weng
Hellerup Klub er genopstået på Strandvejen som bøfhus, bar og bistro

Hellerup Klub åbnede oprindelig i 1920erne som mødested og vandingshul for borgerne i »reservatet« med selskabslokaler, biograf og restaurant. I dag er navnet – og til dels også konceptet – genopstået på Hellerup Park Hotel i lokalerne, hvor Erwin Lauterbach indtil for nylig drev restaurant Saison. Uden biograf, men til gengæld med en livlig veludstyret bar, som var velbesøgt af reservatets modne, men velholdte og stadig attraktive giraffer, den aften vi var forbi.
Hellerup er en bydel, hvor det, trods klientellets indlysende økonomiske potentiale, ikke er altid er let at drive restaurant. Bortset fra italienske Alto Palato kan jeg umiddelbart ikke komme i tanke om nogen eksisterende restaurant, som har kunnet holde skruen i vandet i en længere årrække. Manden, der vover at trodse statistikken, hedder Kasper Jørgensen og har de seneste syv år drevet Bjørnekælderen på Frederiksberg – før det var han køkkenchef på flere af Olsen-drengenes restauranter bl.a. Plaza og Konrad i Pilestræde.

Jørgensen har tydeligvis valgt at føre sig frem i reservatet med både livrem og seler: Spisekortet ligner en gastronomisk helgardering med afdelinger for både fransk brasserie og klassisk bøfhus – sidstnævnte utvivlsomt for at konkurrere superpopulære MASH lidt længere oppe af Strandvejen.

Helt i overensstemmelse med tidsånden kaldes de indledende serveringer på adressen ikke forretter, men småretter – formentlig ikke mindst for tiltrække damerne, der kan shoppe rundt i nibsafdelingen, mens herrerne får sig en ordentlig bøf. Vores småretter var ikke desto mindre ganske nærende serveringer, ikke mindst besad en gang jomfruhummerlasagne stor tyngde med en tæt og kraftig, formentlig flødeleret bisqueagtig sauce. Et stykke toast med crudité af fennikel ved siden af udgjorde det nødvendige friske modspil.
Velsmagen og den flødeagtige fedme gik igen i min ret, hvor en skummende sauce på høns ledsagede en sprødstegt kalvebrissel, som kom med to ristede jomfruhummerhaler, perleløg og et par estragonduske. Endelig fik vi også i denne ombæring en portion ravioli (tre styk) fyldt med kalveskank og ricotta tæt kalvebouillon og trøffelsmør – endnu en meget tætsmagende ret.
I glasset meursault vieilles vignes fra Vincent Girardin, som havde den fornødne fedme og tyngde til at matche maden.
Til hovedret var der ikke nogen vej udenom at teste bøfsektionen, som tæller forskellige udskæringer fra ud- og indland. Valget faldt på côte de boeuf, et flot og velhængt højrebskotelet, der kom smukt stegt medium rare som ønsket. Fra listen af tilbehør, som her modsat MASH ikke koster ekstra, valgte vi for testens skyld lidt forskelligt: Bearnaisen var fin og klassisk, mens den såkaldte boeuf sauce, som smagte meget af engelsk sauce, var for sød og stærk efter min smag. Fritterne fik vi i en let twistet version drysset med parmesan og trøffel (olie?), men uden den store pointe – jeg foretrak husets almindelige fritter. Spinaten var tilsmagt med hvidløg og chili, mens de grønne bønner kom med bacon – absolut ingen grund til at blive kødflov her.
Vores fiskeret, dampet filet af helleflynder, blev serveret med en stor raviolo med fyld af jomfruhummer ovenpå, jordskokkecreme og endnu en flødet, bisqueagtig sauce. Med andre ord en ret som lignende den indledende jomfruhummerlasagne en del.

Til dessert fik vi dels en helt og straight og pletfri creme brulée ledsaget af appelsinsorbet og kastanje madeleine. Dels en mille-feuille af pandekager lagt i adskillige fine lag med chokoladetrøffel imellem, serveret med råmarineret ananas og hindbærsorbet, idet den annoncerede kokosis var udsolgt.
Velsmagende desserter med klassisk fransk tyngde – adjektiver, som vi i øvrigt er parat til at hæfte på resten af aftenens retter. Fløden flyder mere generøst hér end de fleste andre steder i klassen pt., men sådan er det klassiske franske jo. Lagt sammen med en god bøfservering er her bestemt nok til fire stjerner. B

Det spiste vi:
Jomfruhummerlasagne 125 kr.
Ravioli med kalveskank og ricotta 100 kr.
Stegt kalvebrissel med jomfruhummer 125 kr.
Dampet helleflynder serveret jomfruhummerravioli 245 kr.
Côte de Boeuf 455 kr.
Crème brûlée med appelsinsorbet 100 kr.
Pandekage-mille-feuille med chokoladetrøffel 100 kr.

Hvad: Hellerup Klub
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup tlf 39 62 21 40
Hvor meget: Hovedret 185 kr., Vin: 265 kr.

Foto: Ikke oplyst

Stig Skovlind på Copenhagen Songwriters Festival

Stig Skovlind på Copenhagen Songwriters Festival

Foto: Ikke oplyst

Mathias Heise Quadrillion til Lyngby Live

Mathias Heise Quadrillion til Lyngby Live

Foto: Ikke oplyst

Stig Skovlind på Bjergtrolden i Roskilde

Stig Skovlind på Bjergtrolden i Roskilde

Foto: Ikke oplyst

Soulful Tuesday på Mojo Blues Bar med Mathias Heise Quadrillion

Mathias Heise Quadrillion på Mojo

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester