Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/05/16

Väkst

Väkst

Sankt Peders Stræde 34
1453 København K

Åbningstider

Åben hverdag – søndag kun om aftenen
Frokost: 12:00-17:00
Aftensmad: fra 17:30.
Sidste bestilling kl 22:00.

Kontakt

38 41 27 27
 

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

ny nordisk

Atmosfære

Trendy

 

 

 

  • Cofoco har åbnet Restaurant Väkst i Sankt Peders Stræde 34. Grøn profil, nordisk afslappethed og et kæmpe drivhus midt i restauranten er kodeordene. Foto: Chris Tonnesen

    Cofoco har åbnet Restaurant Väkst i Sankt Peders Stræde 34. Grøn profil, nordisk afslappethed og et kæmpe drivhus midt i restauranten er kodeordene.

    Foto: Chris Tonnesen
Cofocos nordiske drivhus-restaurant i Sankt Peders Stræde med fokus på masser af grøntsager.

Cofoco har allerede kæmpe succes med deres restaurant Höst. I maj 2016 hoppede de igen ud i den nordiske terminologi, da Väkst slog dørene op i Sankt Peders Stræde 34.

Det er det tidligere 'Work in Progress', der er blevet bygget fuldkommen om og fået et helt nyt koncept. Et drivhus er bygget op igennem rummets to etager, overetagen er fuld af grønne planter, og der er glødepærer på kæder og sejldug fra loftet. Der inviteres til hyggelig havefest i hjertet af København.

Læs også: Verdens flotteste restaurant ligger i København

Køkkenet er primært nordisk med en forkærlighed for grøntsager og urter uden at være vegetarisk – for på menukortet finder man også retter med blandt andet blæksprutte, kalvebrisler og oksemørbrad fra Grambogaard.

Tre retter ligger til 295 kr. og tager man vinmenu med stiger priser til 495 kr.

Madstilen er let, nordisk og inspireret af sin Cofoco-storebror, Höst. Foto: Chris Tonnesen

“Vi har med Väkst fået mulighed for at dyrke vores kærlighed til grøntsager og arbejde med det rustikke og sociale måltid, som havefesten lægger op til. Samtidig har vi ikke glemt detaljerne og glæden ved at overraske og forkæle gæsterne,” siger køkkenchefen Jonas Christensen, der har en fortid på Hermann, 1. th og senest en anden velkendt Cofoco-restaurant, nemlig Restaurant Höst.

Se billedserien: Kom med indenfor i drivhuset her

Vinene er moderne, lette og europæiske – og på kortet finder du flere naturvine.

Restaurantens hjerte er det store drivhus, der er bygget op igennem rummets to etager og tager gæsterne med ind i en frodig haveoplevelse – midt i byen. På restaurantens øverste etage trives planter, spirer og blade i lyset fra de store vinduer ud mod Sankt Peders Stræde.

Foto: Chris Tonnesen

I underetagen fortsætter havefesten; for ligesom planter har et liv under jorden, har restauranten det også. Der er en særlig atmosfære, som minder dig om, at du sidder midt i det gamle København. Restauranten er indrettet i samarbejde med Genbyg, og store dele af restauranten er lavet af genbrugsmaterialer.

Billedserie: Kom med på virtuel rundtur på Väkst her

Året rundt inviterer Väkst på uformel nordisk middag i en stemning af by og have på samme tid. Gulvet er malet som en stor dug, der er glødepærer på lyskæder og sejl fra loftet. På bordene er der dækket med stofservietter, Kay Boyesen-bestik og forskellige tallerkner og skåle.

Väkst har åbent alle ugens dage til frokost og aften, har plads til 100 gæster og ligger i Sankt Peders Stræde 34 i forbindelse med hotellet SP34.

Hvad: Väkst
Hvor: Sankt Peders Stræde 34, Kbh K
Hvornår: Åbnede torsdag d. 5. maj

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.